hirdetes

Újabb 4 társasjáték, amit érdemes kipróbálni

Puskás Rékka

A múlt héten bemutattam négy társasjátékot, ami garantált szórakozást nyújt pároknak, családoknak, baráti köröknek egyaránt. Különböző típusú játékok voltak, volt köztük, logikai, műveltségi, ügyességi. Most újabb játékokat hoztam, amik szintén jó mulatságot jelenthetnek, szinte minden korosztály számára. Jó mulatást!

Szórakoztató társasjátékok

1.) Beugró

A Beugró egy négyszereplős szituációs színházi játékokon alapuló szórakoztató televíziós műsor volt, a műsorvezető Novák Péter, a rendező és producer Kapitány Iván. A négy szereplő általában Pokorny Lia, Ruttkay Laura, Kálloy Molnár Péter, Szabó Győző, Rudolf Péter vagy Debreczeny Csaba. Különböző improvizációs feladatokat kell teljesíteniük, amik legtöbbször roppant mulatságosra sikerülnek. 

Ez a műsor olyan sikeres volt széles körben, hogy készítettek belőle társasjátékot is. A játék során a televízióból már ismert feladatokhoz kellő kártyák szabják meg a teendőket, időnként a mondandót. Egy-egy kör itt is addig tart, amíg a „játékmester” le nem csengőzi a jelenetet. Rengeteg móka forrása ez a játék, nem kimondottan a győzelem motiválja azokat, akik ezt játszák.

2.) Aranyásók

Az Aranyásók egy kártyákkal játszott játék, alapvetően nem túl bonyolult. A játékosok között van, aki aranyásó, és olyan is akad, aki szabotőr. Ez azonban csak a legvégén derül ki, amikor elosztásra kerül az arany, addig nem lehet tudni ki micsoda. A játékot az nyeri, aki a legtöbb aranyat gyűjtötte.

hirdetes

Bár alapvetően nem különösebben bonyolult, és már 8 éves kortól játszható, felnőttek számára épp annyira remek szórakozás, mint a gyerekeknek. Érdemes bedobni az utazótáskába, ha valaki barátokkal töltött napokra utazik, hiszen nagyszerű kísérője lehet egy esti beszélgetésnek.

hirdetes

3.) Maradj talpon!

A Maradj talpon! nevű játék megihletője is egy televíziós műsor volt, ami ugyanezt a nevet viselte. Némileg hasonló, mint a Legyen Ön is milliomos, itt is lexikális tudás – vagy nagy szerencse – kell a helyes válaszok megadásához. Rossz válaszkor pedig a versenyző egyszerűen leesik a színpad alá, eltűnik a játékból. Ebben az esetben is akkora volt a műsor sikere, hogy készült belőle társasjáték.

Ez egy műveltségi vetélkedő a maga módján, azzal a különbséggel, hogy egy bizonyos számú rossz válasz esetén itt a játékos leesik a játéktérről, épp, mint a műsorban. A kérdések számos témakört érintenek, hazai és világi topikokat egyaránt. Tökéletes szórakozás azoknak, akik számára a szórakozás legjobb módja az elme pallérozása.

4.) Harry Potter – Igaz, vagy hamis?

Ez is egy kártyajáték, méghozzá Harry Potter rajongóknak. A kártyák kérdéseket tartalmaznak a Harry Potter könyvek és filmek által teremtett univerzummal kapcsolatban, így aztán remek szórakozás azoknak, akik szeretik akár a könyveket, akár a belőlük készült filmeket.

A kártyákkal próbára lehet tenni, mennyi minden maradt meg az egyes részekből, sőt, akár új dolgokat is lehet belőlük tanulni, majd azokkal később villogni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Ferenc József

Ferenc József: I. Ferenc József osztrák császár, magyar és cseh király, az... Tovább

Kő-lyuk

Kő-lyuk: Csodás barlangjaink egyik, melyre joggal lehetünk büszkék.  Az 1944-ben feltárt... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Magyar
X
Kövess minket facebookon!