hirdetes

Ez a szomszédos országunk újra kérhet okmányokat a határátlépésnél!

ZH

Ne felejtsd el magaddal vinni a személyidet, ha csak átsétálnál ebbe a szomszédos országba, illetve készüljünk a sorban állásra is ezen a határon! A schengeni határain újra utazási okmányokat fog ellenőrizni Szlovákia május végén két héten keresztül!

határátkelés

Újra okmányokat kér Szlovákia a beutazáshoz


A szlovákok a schengeni határátkelőknél újra elkérik majd mindenkitől az utazási okmányokat május végén két hétig. Az új intézkedés érvényben lesz az osztrák, a cseh, a magyar és a lengyel határokon is május 24-től egészen június 8-ig. 

De miért kérnek okmányokat a szlovákok?

A kérdés jogosan merült fel benned, hogy miért vezetik be ezt az ideiglenes intézkedést. A kérdésre a válasz pedig a következő: a következő Globsec biztonságpolitikai konferenciának Pozsony ad majd otthont, így a rendezvény vendégeinek biztonságát így szeretnék garantálni.

hirdetes
hirdetes

Globsec biztonságpolitikai konferencia 2023 Pozsony


A Globsec biztonságpolitikai konferenciát már 2005 óta rendezi meg a szintén pozsony névre hallgató tanácsadó szervezet, aminek a jelenlegi szlovák kormány két tárcavezetője is tagja volt korábban, a külügyminiszter, Rastislav Kácer és Jaroslav Nad védelmiminiszter.

Eddig azonban ilyen léptékű biztonsági intézkedésre nem volt példa a konferencia megszervezése során, amire a szlovák belügyminiszter, Roman Mikulec azt válaszolta, hogy a fokozott határellenőrzést az „aktuális fenyegetések” teszik indokolttá. Azonban ha a dátumokat nézzük, akkor a határellenőrzés a konferenciát követően még további egy hétig tartani fog majd, ennek miértjére azonban a belügyminiszter nem tért ki.

Mivel Szlovákia népszerű úti cél, ha csak egy gyors kiruccanásról van szó, ezért fontos, hogy tudjunk az intézkedésről, így segítve a nagyobb forgalmi dugók elkerülését, és hogy felkészülten kelhessünk a szomszédos országba.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

János Vitéz

János Vitéz:  A János vitéz Petőfi Sándor 1844-ben írt elbeszélő költeménye. A... Tovább

Pannonhalmi Bencés Főapátság

Pannonhalmi Bencés Főapátság: Magyarország kilenc világörökségi részének egyike. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek