hirdetes

Kultikus időutazás: Újra lesz Bambi a boltok polcain

VN

Bár én mg fiatal korom miatt sosem ittam Bambi üdítőitalt, annyit hallottam már róla, a szüleim annyiszor emlegetik, a nagymamám minden üdítőt bambinak hív, hogy szinte úgy érzem, mintha én is ezen nőttem volna fel. És végre eljött az idő, hogy én is megkóstolhatom ezt a Kádár kori kultikus italt, ugyanis 50 év kihagyás után újra visszavezetik a Bambit a forgalomba.

Bambi üdítőital újra kapható

Újra lesz Bambi a boltok polcain

Én még soha egy korty Bambit nem ittam, de annyi kedves történetet hallottam már a Bambihoz kapcsolódóan, hogy alig várom, hogy megkóstoljam. Mikor meghallottam, hogy lesz újra Bambi, szinte rögtön telefonáltam körbe az egész családot, hogy aki lát, azonnal vegyen. Én nemcsak hogy nem ittam Bambit, még soha nem is láttam olyat aki éppen ivott volna, ugyanis ez a nagyon cukros, csatos üvegben kapható üdítőital már közel 50 éve nem kapható. De mi is az a Bambi?

Mi is az a Bambi?

Jó jó, lesz újra Bambi, de mi az egyáltalán? Nem hibáztatlak érte, ha nem ismered ezt az ikonikus békeidők béli italt, amit nagyszüleink, szüleink kortyoltak jó ízűen azokban a bizonyos régi szép időkben. A Bambi volt az első hazai üdítőital márka, egészen 1947-től 1968-ig uralta a piacot, értsd ezt úgy, hogy lehetett venni Bambit a boltban, vagy pedig Bambit, valamint lehetett választani narancsos és narancsos ízből. De 1968-ban megjelent a piacon a Coca-Cola, és az egyébként 12%-os cukortartalommal rendelkező, szintetikus anyagokból készült, két és féldecis csatos üvegben forgalmazott előtte tonna számra vásárolt üdítőitalt letaszította a trónról a világvezető márka, ezért 197-ben, 50 éve a Bambi megszűnt. 

hirdetes

Egy igazi kultikus márka 

A Bambi tehát nemcsak egy volt a sok üdítőital közül, a Bambi volt AZ ÜDÍTŐITAL! Így nem csoda, hogy a márka neve szinte egybeforrt a fogalommal, nagymamám például a mai napig a márka nevét használja, ha az üdítőre gondol, hozzá érkezve az első három kérdés között biztosan elhangzik egy „Nem kérsz egy Bambit?” Sőt a Bambit még egy dalban is megénekelték, méghozzá a sokak által ismert Pancsoló Kislányban:

hirdetes

„Jaj, úgy élvezem én a strandot,
Ottan annyira szép és jó,
Oly sok vicceset látok, hallok,
És még Bambi is kapható!”

Hogy milyen lesz az új Bambi, hol és mikortól lehet kapni, azt a következő oldalra lapozva áruljuk el! Sőt már találtunk is egy helyet, ahonnan akár most megrendelheted, ezt is mutatjuk, ha lapozol!
 

Forrás: Kép Forrása: Fortepan, Bauer Sándor

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Eötvös Loránd

Eötvös Loránd: Báró vásárosnaményi Eötvös Loránd Ágoston magyar fizikus, politikus,... Tovább

Nemzeti Dal

Nemzeti Dal: Az 1848-49-es forradalom leghíresebb műve, melyet maga az író, Petőfi Sándor... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gasztronómia Hírek Magyarország Retró
X
Kövess minket facebookon!