hirdetes

Újra lendületet kapott a magyar forint, 360 alatt az euró!

Bettina

A 360-as lélektani határ úgy néz ki, hogy túl nagy falat volt a forintnak, közvetlenül előtte fordult vissza a magyar deviza. Persze ez nem jelenti azt, hogy örökre így marad, de így akár az újabb áttörés sem zárható ki.

Újra 360 alatt van az euró!

Már 360 alatt

Szerda délre 359,9-ig erősödött a forint, vagyis kacérkodik a 360-as lélektani szint letörésével. Ez egyelőre 0,3%-os erősödést jelent a kedd estéhez képest.

Elsőre megfutamodott a forint a 360-tól!

Szerda reggel 360,9-nél járt a forint az euróval szemben. Ez pedig megegyezett a kedd esti árfolyammal. A hét elején az ünnepek alatti illikvid piacon a 360-at is megközelítette a jegyzés, azonban onnan visszafordult a magyar deviza, megtorpant az erősödés. Természetesen még így is nagyon belátható közelségben van a 360-as árfolyam, a hangulat ismételt javulása mellett azt támadhatja ismét a magyar deviza. A dollárral szemben most 303,9-nél járunk, míg az angol font 420,2 forintba kerül.

hirdetes

A régióban a forint versenytársai közül a lengyel zloty 0,1 százalékkal gyengült az euróval szemben, míg a cseh korona stagnált. A feltörekvő piacon  még a a török líra is gyengült 0,2%-kal  a dollárral szemben. Gyengült a dél-afrikai rand 0,1 százalékkal.A dollár is javította a helyzetét az utóbbi napokban, képtelen volt 1,18 alatt megvetni a lábát. Most 1,1875-nél jár a jegyzés, ez pedig megegyezik a kedd estivel. A japán jen szintén alig mozdult, míg az angol font 0,35%-kal gyengült a dollárral szemben.

hirdetes

Jól teljesítenek a turisztikai vállalatok és a légitársaságok

Eddig komolyabb impulzus nem érte az európai tőzsdéket, a legtöbb ország indexénél -0,3 és 0,3 százalék közti teljesítményről lehet beszámolni. Talán nem is gondoltad volna, de szektorszinten azonban kimondottan jól teljesítenek a turisztikai vállalatok és a légitársaságok részvényei, az emelkedést 5,7 százalékos pluszával az Air France vezeti, de a Carnival papírja is közel 4,5 százalékkal feljebb tudott jutni a mai nappal.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Szent Anna-tó, Tusnádfürdő

Szent Anna-tó, Tusnádfürdő: Népszerű idegenforgalmi helyszín Erdélyben. Tusnádfürdő... Tovább

Szinyei Merse Pál

Szinyei Merse Pál: Szinyei Merse Pál magyar festő volt az 1800-as évek közepétől, az 1900-as... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!