hirdetes

Szeretnél ingyenes uniós vasúti bérletet? Mutatjuk, hogyan szerezhetsz!

VN, ZH

Jó hír, hogy újra lehet pályázni az ingyenes uniós vasúti bérletekre, rossz pedig, hogy elég szigorú szabályai vannak, többek között kitétel a megfelelő életkor is… Na szóval 35 ezer ingyenes bérletre pályázhatnak az idén 18 éves európai fiatalok – tájékoztatatta az MTI hírportálját az Európai Bizottság még kedden. Lássuk csak a részleteket!

Pályázat fiataloknak uniós vasúti bérlethez

Pályázz ingyenes uniós vasúti bérletért!

Az októberi pályázati fordulóban azok a fiatalok jelentkezhetnek, akik az Erasmus+ programban részt vevő országok valamelyikében élnek, és 2004. január 1. és 2004. december 31. között születtek. A pályázat kedden délben nyílt meg és október 25-én, csütörtökön délben zárul. Jelentkezni az Európai Ifjúsági Portálon lehet, ahol öt kvízkérdést és egy kiegészítő kérdést kell megválaszolni. Ezen a honlapon egyébként minden fontos részletet megtalálhattok. Ha ti magatok nem is pályázhattok, küldjétek el ismerőseiteknek, hátha! Egy életre szóló kaland lehet ez!

Mit kell tenni az ingyenes uniós vasúti bérletekért?

Azok a pályázók, akik megfelelnek a részvételi feltételeknek és sikeresen válaszolnak a pályázati kérdésekre, a 2023. március 1. és 2024. február 29. közötti időszakban használhatják fel az utazási igazolványukat, és legfeljebb 30 napig lehetnek úton. Mivel az ifjúság európai éve programban megnövelt költségvetésnek köszönhetően idén két pályázatot is kiírt az Európai Bizottság, 2022-ben összesen 70 ezer utazási igazolványra lehet pályázni. A kiválasztott pályázók ezúttal egy kedvezménykártyát is kapnak, amellyel több mint 40 ezer féle kedvezményt vehetnek igénybe tömegközlekedési eszközökön, kulturális rendezvényeken, szállásokon, éttermekben, sportrendezvényeken és egyéb helyeken - közölte az uniós bizottság.

hirdetes

Együtt utazhatnak a fiatalok    

A kiválasztott fiatalok egyedül vagy legfeljebb ötfős, a támogatható korosztályba tartozó fiatalokból álló csoportokban utazhatnak. A fenntartható utazás előmozdítására az uniós program főként a vasúti utazást támogatja. Annak érdekében azonban, hogy minél több helyre eljuthassanak az EU-ban, a résztvevők más közlekedési eszközöket is igénybe vehetnek, buszt vagy kompot is például, illetve kivételes esetekben repülőjegyre is felhasználható az igazolvány. Így a távoli területeken vagy szigeteken élő fiatalok előtt is nyitva áll a lehetőség, hogy részt vegyenek a programban. ITT olvassátok el a kiírást és jelentkezzetek mindenképpen, amennyiben megfeleltek a feltételeknek, vagy küldjétek el fiatal ismerőseiteknek!

hirdetes
 

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Egyetemi könyvtár

Egyetemi könyvtár: A város közepén, a Ferenciek terén található ez a csodás hely, melyet... Tovább

Petőfi Sándor

Petőfi Sándor: az egyik leghíresebb és legismertebb magyar költőnek számít mind a mai napig,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyarság Programajánló Utazás