hirdetes

Mesés ünnepi hangulatot teremtenek idén is a Várkertben – Nézd meg a programokat!

ZH

Idén is számos kiemelkedő előadóval, nemzetközi fellépővel és kulturális élményekkel várják az érdeklődőket, hogy együtt ünnepeljék az eljövendő ünnepeket.

advent Várkert

Kilencedik alkalommal a Várkert Bazárban az Adventi programsorozat

Idén is felemelő pillanatokkal és változatos kulturális élményekkel készül a Várkert Bazár adventi programsorozatával, immár kilencedik alkalommal. A kínálatban koncertek, iparművészeti vásár és családi események találhatók, amelyek elhozzák az ünnepi hangulatot.

Adventi Koszorú Meggyújtás és Kulturális Élmények

Az adventi várakozás meghitté tételére december 2-án kezdenek, amikor a Honvéd Férfikar adventi koncertjével egybekötve gyújtják meg az adventi koszorú első gyertyáját. A számos különleges esemény között szerepel a Bagossy Brothers Company adventi dupla koncertje december 3-án és Szarka Tamás "Tánc a hóban" című koncertje december 9-én.

Külföldi Érintés: Barcelona Gipsy balKan Orchestra

Az idei évben nemzetközi ízek is gazdagítják a programot, hiszen december 10-én a Barcelona Gipsy balKan Orchestra lép színpadra. A kulturális események sorát folytatva december 12-én a Várkert Irodalom Aposztróf sorozata egy karácsonyi különkiadással készül, ahol Juhász Anna irodalmár Borbás Marcsi műsorvezető-szerkesztőt és Szederkényi Olga írót látja vendégül.

Budapest Bár Dupla Koncerttel

A Budapest Bár is színpadra lép december 17-én, és két fantasztikus koncerttel várja a közönséget, olyan neves művészek közreműködésével, mint Behumi Dóri, Németh Juci, Rutkai Bori, Ferenczi György, Frenk, Keleti András, Kollár-Klemencz László és Mező Misi. A Szent Efrém Férfikar karácsonyi album bemutató koncertjére december 23-án kerül sor.

hirdetes

Újévi Zárás: Be Massive és Random Trip

Az óév búcsúztatására december 30-án a Random Trip együttes ad ütős koncertet, majd az év utolsó napján, december 31-én a Be Massive elektronikus zenei partisorozat zárja az adventi és karácsonyi programsorozatot.

hirdetes

Kiemelkedő Adventi Vásár és Gyermekprogramok

A Várkert Bazár előterében decemberben szombatonként és vasárnaponként adventi vásárt rendeznek, ahol dizájnerek és tervezők alkotásaiból válogathatnak az érdeklődők. Az esti programokra látogatók vásárlási kedvezményeket is élvezhetnek. Az advent első három vasárnapján ingyenes kézműves-foglalkozásokkal és gyermekkoncertekkel várják a családokat, hogy együtt készüljenek az ünnepekre.

Különleges Tárlat és Séta a Budavári Palotanegyedben

A Budavári Palotanegyedben november végén megnyílik Borbás Marcsi által gondozott "Mesél az Asztal" szabadtéri tárlat, ahol a gasztronómiai témájú kiállítás lesz a központi elem. December 9-én és 12-én Borbás Marcsi rendhagyó tárlatvezetéseken mutatja be a Kárpát-medencére jellemző ünnepi ételeket.

Kulturális Séták a Budai Várséták Keretében

A Budai Várséták népszerű programjai között decemberben is izgalmas események szerepelnek. A "Sisi karácsonya" sétán Erzsébet királyné ünnepeit ismerhetik meg az érdeklődők, míg az "A főváros ékszerdoboza" sétán a Várkert Bazárt barangolhatják be a látogatók a budapesti panorámában gyönyörködve.

Ökumenikus Segélyszervezet Adománygyűjtés

Az adventi programokon az Ökumenikus Segélyszervezet országos adománygyűjtéséhez is csatlakozhatnak az érdeklődők. A Várkert Bazárban és a Jegy.hu felületén elhelyezett perselyekbe lehet majd adományokat helyezni azoknak, akik számára az ünnep teljes értékűvé válhat így.

Az idei év adventje a Várkert Bazárban is változatos, kulturális programokkal és ünnepi hangulattal várja a látogatókat. A részletes programokról és a részvételi lehetőségekről bővebben a Várkert Bazár adventi aloldalán.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Schweidel József

Schweidel József: Schweidel József honvéd vezérőrnagy, az aradi vértanúk egyike. A német... Tovább

Egyetemi könyvtár

Egyetemi könyvtár: A város közepén, a Ferenciek terén található ez a csodás hely, melyet... Tovább

Tovább a lexikonra
Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Regény Retró Sport
X
Kövess minket facebookon!