hirdetes

Úszó buszos túra Budapesten - Ültél már olyan buszon, ami amúgy hajó is?

SzT

Képzeld el, hogy Budapest szívében egy kényelmes buszban ülve fedezed fel a város nevezetességeit, majd hirtelen a busz beleveti magát a Duna hullámaiba! Izgalmasan hangzik, igaz? Az Úszó Buszos Túra pont ezt az élményt kínálja neked. Szerintem legalább egyszer ki kell ezt az élményt próbálni. Vajon hanyan mondhatják el magukról, hogy ültek már valaha olyan buszon, ami amúgy hajó is?

Úszó buszos túra Budapesten - Ettől eldobod az agyad!

Úszó buszos túra Budapesten

A túra körülbelül 55 perctől 1,5 óráig tart, tele meglepetésekkel és izgalmakkal. Kezdetben egy légkondicionált buszban ülsz, és élvezheted a város legfontosabb látnivalóit. A busz megáll Budapest ikonikus helyeinél, mint a Parlament, a Budai Vár és a Hősök tere. Mindeközben egy audio guide segítségével hallgathatsz érdekes információkat több nyelven is, például angolul, németül, franciául és persze magyarul.

De itt jön a csavar! Amikor már azt hiszed, hogy mindent láttál, a busz beleveti magát a Duna vizébe. Igen, jól hallottad! Hirtelen a vízen találod magad, és egy teljesen új szemszögből csodálhatod meg Budapestet. A busz ringatózik a hullámokon, miközben te a városban gyönyörködsz, vagy miközben azon gondolkozol, hogy ez mégis hogyan lehetséges?

hirdetes

Főbb látnivalók és élmények az Úszó Buszos túrán

Az Úszó buszos túrán rengeteg ikonikus helyet láthatsz, többek között:

    hirdetes
  • Parlament: A lenyűgöző Országház a Duna partján.
  • Budai Vár: Történelmi helyszín tele érdekes történetekkel.
  • Hősök tere: A magyar történelem nagyjainak emlékhelye.
  • Lánchíd: Az első állandó híd a Duna fölött, ami összeköti Pestet és Budát.

A túra során rengeteg érdekes információval gazdagodhatsz a vezetők és az audio guide segítségével. És a legjobb az egészben, hogy járműváltás nélkül tapasztalhatod meg Budapest szárazföldi és vízi látványosságait. Én még mindig alig akarom ezt elhinni.

Praktikus információk az Úszó buszos túráról

A túrák áprilistól októberig naponta négyszer, novembertől márciusig pedig naponta háromszor indulnak. Jegyedet előre is megvásárolhatod, és akár 24 órával az indulás előtt ingyenesen lemondhatod, így rugalmasan tervezhetsz. Fontos tudni, hogy a hajón nincs WC, de a közelben található éttermekben használhatod a mellékhelyiségeket.

Az Úszó Buszos Túra Budapest egyik legizgalmasabb élménye, amit egyszerűen nem szabad kihagynod. Akár egyedül, akár barátaiddal vagy családoddal vágsz neki, garantáltan felejthetetlen lesz. Szerintem az ilyen élmények teszik igazán izgalmassá az életet. Csapj bele, és élvezd a város és a víz egyedi kombinációját!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kékszalag

Kékszalag: Nemzetközi tekintéllyel bíró magyar tókerülő vitorlás verseny, mely egy évente... Tovább

Victor Vasarely

Victor Vasarely: 1908-ban született Pécsett. Eredeti neve Vásárhelyi Győző volt.Vasarely a... Tovább

Tovább a lexikonra
Regény