hirdetes

Friss és hivatalos: Budapest rendezi az idei úszó-világbajnokságot

VN

Itt a hivatalos bejelentés, sok sportszerető örülhet. Budapest rendezi meg az idei évre újonnan kiírt vizes világbajnokságot - jelentette be hétfőn a vizes sportok nemzetközi szövetsége (FINA).

Budapesti úszó világbajnokság 2022

Másodszor lesz vizes világbajnokság Magyarországon

A FINA közleménye szerint a magyar főváros június 18. és július 3. között ad otthont a vb-nek, 2017 után másodszor. Idén Fukuokában került volna sor az eredetileg 2021-ről elhalasztott vb-re, ám a FINA a múlt kedden erősítette meg hivatalosan, hogy a koronavírus-járvány miatt egy évvel eltolt, 2022. május 13-29-re tervezett eseményt 2023. július 14. és 30. között bonyolítják le, a 2023 novemberére kiírt dohai vb-t pedig 2024 januárjára halasztják. A nemzetközi szövetség a 2022-es budapesti vb-ről hozott mostani döntését azzal indokolta, hogy ezzel a sportolók lehetőséget kapnak arra, hogy idén nyáron is egy világméretű eseményen szerepeljenek.

Meglepő döntés született

Pár napja még szinte elképzelhetetlen lett volna, hogy hazánkban úszó világbajnokság egyen, több szakértő is negatívan nyilatkozott a kérdéssel kapcsolatban, annak ellenére, hogy jó tudták, Japán nem valószínű, hogy megrendezi a világeseményt. Magyarország mégis elvállalta a lebonyolítást. "Önmagába furcsa a döntés, mert ennél erősebb járványhelyzet volt tavaly májusban, és Budapesten buborékban sikeresen megrendeztük az Európa-bajnokságot, de Japán szíve joga ezt eldönteni. Meglepetés nem ért minket, bár nem erre számoltuk, mert ha egy halasztott versenyt kitűznek, azt gondoltuk, hogy az már rendben lesz" – mondta Sós Csaba. Ehhez még hozzá tette, hogy szerinte nem fogj más ország elvállalni, hiszen a vizes vb túl komplex ehhez, túl sok sportágat tartalmaz, hogy ilyen rövid idő alatt fel lehessen készülni. Több szakértő, és sportoló is hasonlóan vélekedett: valószínűleg elmarad a világbajnokság. Azonban ez nem így történt!

hirdetes

Te örülsz neki, hogy Budapesten rendezik meg a vizes VB-t?

hirdetes

Tudnivalók a Magyarországi Úszóvilágbajnokságról

Az úszók, vízilabdázók, műugrók, nyíltvízi úszók és műúszók egyaránt összemérik majd az erejüket, a 2017-es évhez hasonlóan. Vélhetően a legtöbbnek az erre az alkalomra készült Duna Aréna ad majd helyszínt, valamint lesznek kihelyezett helyek is, csak úgy, mint néhány éve. 2022 június 18. és július 3. között zajlik majd a világbajnokság, így már nincsen sok időnk felkészülni, de remélhetőleg minden a legnagyobb rendben fog zajlani, és a koronavírus járvány sem fog közbeszólni. Már most alig várjuk, hogy szurkolhassunk zseniális magyar úszóinknak és más sportolóinknak, műugróknak, és a vízipólósoknak! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Segesvár

Segesvár történelmi belvárosa, háttérben az Óratoronnyal: A Maros megyei Segesvár... Tovább

Lovas kultúra, pásztorok

Lovas kultúra, pásztorok: Köztudomású, hogy a magyarság lovas nemzet. Ez a mondás onnan ered,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyarország Programajánló Sport Szórakozás