hirdetes

CNN: Ha utazni szeretnél, szükséged lesz egy vakcinaútlevélre

VN

Nem tudom ki, hogy van vele, de már lassan egy éve ki sem tettem a lábam az országból, és a járvány miatt nagyon belföldön sem utazgattam, és a mozik, színházak, koncertek, és egyéb szabadidős tevékenységek is tudnak nagyon hiányozni. Nagyon sokan várják már, hogy újra utazni lehessen, azonban ehhez valószínűleg vakcina útlevélre lesz szükség a jövőben.

Vakcinaútlevél mikor lesz?

Mi az a vakcinaútlevél?

Teljesen jogosan merül fel benned ez a kérdés. Ha tavaly ilyenkor olvasom ezt a szót, biztosra vettem volna én is, hogy ez csak valamilyen elírás, vagy szerencsétlen fordítás. Azonban most sajnos nagyon is életszerű. A vakcina útlevél egy igazolás, ami azt igazolja, hogy az adott személy rendelkezik-e, és ha igen, milyen típusú koronavírus elleni védőoltással, illetve bizonyos esetekben koronavírus tesztek eredményeit is tartalmazhatja.

Hogyan működik a vakcinaútlevél?

hirdetes

A koronavírus okozta változások, szabályok hatására szinte minden egy szempillantás alatt digitalizálódott, így nem okoz nagy meglepetést, hogy ezt az úgynevezett vakcinaútlevelet sem a hagyományos papír alapú formában szeretnék bevezetni, hanem digitálisan. Számos technológiai vállalat már hozzá is fogott a fejlesztésekhez. A cél, hogy egy olyan mindenki számára elérhető, és használható hiteles applikációt hozzanak létre, amiben biztonságosan tárolhatók, és kezelhetők ezek az egyébként különösen érzékeny adatok. Egy olyan alkalmazást, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy olyan orvosi adatokat töltsenek fel, mint például egy Covid-19 teszt eredménye, vagy végül egy kórház vagy orvosi szakember által végzett oltás igazolása, egészségügyi bizonyítvány vagy igazolás létrehozása QR-kód formájában, amely érzékeny információk felfedése nélkül mutatható be a hatóságok számára. Továbbiakban a tervek szerint az alkalmazás az utazáshoz felsorolja az egészségügyi igazolvány követelményeit az indulási és érkezési pontokon az útvonal alapján. Az egyébként CommonPass applikáció fejlesztésébe az összes valamire való technológiai vállalat beszállt. 

hirdetes
 

Mikor és miért lesz szükség vakcinaútlevélre? Lapozz egyet és mutatjuk a részleteket!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szent István szobra

Szent István szobra: I. (Szent) István, az utolsó magyar fejedelem és az első magyar király.... Tovább

Tihanyi Apátság

Tihanyi Apátság: A Balatonra látogató turisták egyik kedvenc, gyakran felkeresett helyszíne. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Külföld Utazás
X
Kövess minket facebookon!