A népszerű pöfeteg kekszet igen egyszerű elkészíteni és ráadásul isteni finom is! Nálunk a karácsonyi asztalra már nem is jutott belőle, úgyhogy úgy döntöttem Valentin napra is elkészítem egy kicsit különlegesebb verzióban, rózsaszínre színezve és szívalakúra formálva! Ha Te is szeretnéd meglepni a párod, készítsd el neki ezt a Valentin napi vörösbársony pöfeteg keksz receptet!
![vörösbársonyos pöfeteg recept pöfeteg recept](/kep/730x400/109341.jpg)
Vörösbársony pöfeteg keksz Valentin napra
Ha valaha is lenne rá indok miért süss egy adag szív alakú vörösbársony pöfeteg kekszet, akkor az nem lehet más, mint a Valentin nap!
A kedvencem ezekben a vörösbársonyos sütikben az, hogy milyen egyszerűen elkészíthető és isteni finom! Karácsony előtt már elhoztam nektek ezt a pöfeteg receptemet, de most felturbóztam kicsit és egy különlegesebb vörösbársonyos változatban készítettem el a kedvenc pöfeteg kekszünket!
ÍZ: Vörös bársony, ami nem csokoládé, így csak egy csipetnyi kakaó van benne!
TEXTÚRA: Vastag, kócos és puha.
ELKÉSZÍTÉS: Szuper egyszerű! Bár a tésztához 30 perc hűtési idő kell.
ELŐNYEI: A vidám, színes és ünnepi sütiket mindenki imádni fogja.
HÁTRÁNYA: Nincs!
EZT ÚJRA KÉSZÍTEM? Igen.
Vörösbársony pöfeteg keksz hozzávalói:
- 2 csésze (254 gramm) liszt, helyesen mérve
- 1/4 csésze (22 gramm) cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet finom tengeri só
- 4 evőkanál (57 gramm) sótlan vaj
- 1 csésze (200 gramm) kristálycukor
- 2 nagy tojás, szobahőmérsékleten
- 1 evőkanál tej
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 teáskanál vörös zselés ételfesték
- 1/2 csésze (63 gramm) porcukor, bevonáshoz
A Valentin napi Vörösbársony Pöfeteg Keksz elkészítése:
Egy közepes tálban szitáljuk össze a lisztet, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
Melegítsük fel a vajat a tűzhelyen vagy a mikrohullámú sütőben, amíg el nem olvad. Adjuk hozzá a kristálycukrot a forró vajhoz, és egy spatula segítségével keverjük össze. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt egyenként belekevernénk a tojásokat. Keverjük hozzá a tejet, a vaníliát és az ételfestéket. Lassan keverjük hozzá a lisztes keveréket. Fedjük le celofánnal, és tegyük hűtőszekrénybe, amíg elég szilárd nem lesz ahhoz, hogy ragadás nélkül kikanalazzuk, körülbelül 30 percig vagy legfeljebb 1 napig.
A sütőt előmelegítjük 170°C-ra. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A legegyszerűbb, ha egy fagyiskanállal szaggatjuk ki a tésztából a tetszőleges méretű golyókat, de persze lehet kézzel is, és dobjuk az előkészített tepsikre. Ezután kicsit meglapíthatjuk, a tetején egy evőeszköz nyele segítségével készítsünk bemélyedést, az alját pedig kicsik csípjük össze, hogy kicsit szív formát alkosson. Öntsünk porcukrot egy közepes tálba, és forgassuk meg a tésztaszíveket kétszer a cukorban, és ügyeljünk, hogy a tésztát mindenhol belepje a cukor. A tészta formázásához használhatunk szív alakú kiszúrót is ha van, csak nyomjuk bele a tésztát.
Helyezzük el az előkészített tepsiken, kb. 1-1,5 cm távolságra egymástól, mert meg fognak nőni. 12-14 percig sütjük, amíg a keksz szét nem terjed, és a bevonat megreped. Hűtsük 5 percig, mielőtt a rácsokra helyezzük, hogy teljesen kihűljön. A sütik légmentesen záródó edényben szobahőmérsékleten legfeljebb 5 napig tárolhatók.