hirdetes

A koronavírus teljesen tönkreteszi a vállalati kapcsolatokat, mit lehetne ez ellen tenni?

VN

A munkavállalók 37%-a gyengébbnek tartja a jelenlegi kapcsolatát a munkatársaival, 31%-a pedig a közvetlen felettesével, a pandémia előtti időszakhoz képest. Pozitív fejlemény ugyanakkor, hogy 48% szorosabbnak érzi a kapcsolatát a családjával. Derül ki egy nagyszabású nemzetközi kutatásból. De mégis mit lehet tenni?

Vállalati kapcsolatok javítása a koronavírus alatt

A koronavírus csendes gyilkos

„A koronavírus csendes gyilkos.”-olvastam valahol, még tavasszal, utalva ezzel az elhíresült szállóigével a hosszú lappangási időre, ami a mai napig óriási probléma, és nagyon megnehezíti a járvány terjedésének megállítását, vagy legalább is lelassítását. De a koronavírus nem csak az emberi szervezetet támadja meg szép lassan, hanem más szervezeteket is, úgy, mint a céges struktúrát. A pandémia, akármilyen jól, és látszólag hatékonyan megszervezte a legtöbb vállalat a munkavállalók távoli munkavégzést, a váltott műszakot, az a-b hét szerű váltás, a rugalmas munkaidőt, bizony komoly problémát teremtettek.

Nehéz alkalmazkodni, de nem lehetetlen

Egy újonnan kialakult helyzethez mindig nehéz alkalmazkodni, és a koronavírus okozta szituáció egyértelműen egy ilyen helyzet, gyorsan és hirtelen jött, egyik napról a másikra zártak be egyes intézmények, a cégeknek tényleg egyik napról a másikra kellett átszervezniük a munkavégzés, és összességében nem is sikerült olyan rosszul. A legtöbb helyen viszonylag rugalmasan megtörtént az átállás, persze nem zökkenőmentesen, és nem minden szektorban. Azonban a munkahelyi kapcsolatok nagyon megszenvedték a kárát a pandémiának.

hirdetes

Megromlottak a kapcsolatok

A mindennapi életünkben, így a vállalkozások életében is nagyon nagy szerepe van az emberi kapcsolatoknak, sokak szerint ez a siker motorja. Éppen ezért nem szerencsés, hogy a koronavírus okozta helyzetben 37%-kal romlottak a vállalati kapcsolatok. A cégvezetőknek most a vállalat pénzügyi helyzetének stabilizálása mellett másik fő feladatuk ezeknek az erősítése. Nem kérdés, hogy javítani kell a helyzeten, sokkal inkább az a kérdéses, hogy hogyan?

Mi a megoldás?

Az egyetlen jó megoldás, ha újra elkezditek összekovácsolni a csapatot különböző csapatépítő programokkal, mint közös vacsora, közös munka utáni programok, esetleg egy több napos csapatépítő tréning keretén belül, persze ügyelve a járvány miatti előírásokra. Ehhez pedig remek helyszín a Balaton-felvidéken található Kristály Hotel Ajka****, ahol nem csak kényelmes szobák, tágas étterem, cukrászda, modern wellness részleg és kedves kiszolgálás vár titeket, megannyi környékbeli látnivalóval, hanem saját bowling pálya és billiárd szalon a szálloda Carbon Bárjában. Ha valahol, akkor itt összekovácsolódhat a csapat, részletek itt: csapatépítő vidéken! Itt tényleg ügyelnek a higiéniára, és a legmodernebb eljárásokkal fertőtlenítenek, ezért merjük bátran ajánlani, illetve nem is egy forgalmas, nyüzsgő helyen vannak, hanem egy jól megközelíthető, de mégis csöndes környéken. 

hirdetes
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Ábel a rengetegben

Az Ábel a rengetegben Tamási Áron 1932-ben megjelent regénye, az Ábel-trilógia első kötete.... Tovább

A kopjafák

A kopjafák: A halál utáni élet ősi magyar elképzelése abból az alapgondolatból indul ki,... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Magyar
X
Kövess minket facebookon!