hirdetes

Van értelme maszkot hordani? Íme egy videó, ami választ ad a nagy kérdésre

VN

Idén a kulcs, telefon, pénztárca triumvirátusa kiegészült egy újabb szereplővel. Bárhova megyünk egy biztos, maszkot vinni kell, sőt maszkot viselni kell. Gyakorlatilag nem tudunk úgy kilépni az ajtón, hogy ne kelljen felvenni a maszkot belátható időn belül. Azonban sokaknak megoszlik a véleménye róla, hogy van-e értelme maszkot hordani. Mutatunk egy videót, ami végre választ ad a nagy kérdésre!

Miért kell maszkot hordani?

Miért kell maszkot hordani?

Nagyon sokszor - ha az igazat be akarom vallani, szinte minden alkalommal, mikor kiteszem a lábam otthonról- találkozom azzal a magatartással, hogy valaki nem viseli megfelelőképpen, vagy úgy egyáltalán sehogyan a maszkot ott, ahol előírás szerint igen is kellene. Veszekednek a kasszással, a biztonsági őrrel, gyakorlatilag bárkivel, és a legerősebb érvük kivétel nélkül ezt szokott lenni: „nem ér semmit a maszk, ha érne, akkor nem itt taratanánk, és egyébként is, nekem nehogy xy mondja meg, hogy mit csináljak”! Valóban semmi értelme maszkot viselni? Vajon tényleg csak kitalálta valaki az egészet, és mindenféle racionális ok nélkül hordjuk a maszkot?

A nagy maszk kérdés

Egyébként nemcsak halandó emberekben merül fel a maszk hordásnak a kérdése, tanult szakemberek is ellentétes nézetekbe kerültek egymással. Még tavasszal maga a WHO sem volt biztos a dolgában, de mostanra már egyértelműen a maszk viselése mellett teszi le a voksát, ahogyan a legtöbb szakember, kutató és orvos is. Bár számos kutatás bizonyította, hogy a maszk viselésének semmilyen káros hatása nincsen, egy orvos például lefutott benne 35 kilométert, hogy ezzel is bizonyítsa, hogy nem állja a maszk az oxigén útját, sokan a mai napig nagyon ellenzik a maszkot.

hirdetes

Hol kell maszkot hordani?

hirdetes

A jelenleg érvényben lévő szabályzások szerint a maszkot már elég sok helyen kell hordani, amíg kezdetben csak a boltokban kellett, odáig jutott el a dolog, hogy manapság már az utcán is kell. A pontos szabály így hangzik: „A 10 ezernél több lakosú települések egyes közterületein is kötelező a maszkviselés. A területek kijelölése a polgármesterek feladata. Sporttevékenység közben, a parkokban, zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.”

Ezért kell maszkot hordani

Maszkot nem azért kell hordani, hogy mi ne kapjuk el a vírust, bár közvetetten ebben is segíthet, hanem azért, hogy ne adjuk tovább. A koronavírusnak ugyanis hosszú a lappangási ideje, és tünetmentesen is tud fertőzni. A maszkkal pedig ezt lehet kivédeni. Hogy hogyan, azt a videó nagyon jól bemutatja, és megválaszolja a kérdést is, amit a cikk elején feltettünk: Van értelme maszkot hordani?


 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Lángos

Lángos: a nyár slágere, mely nem csak a meleg évszakban számít ínycsiklandozónak. Az egyik... Tovább

Kajak-kenu

Kajak-kenu: az egyik legtradícionálisabb magyar sport. 1936 óta olimpiai szám. Azért számít... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Hírek
X
Kövess minket facebookon!