hirdetes

Virtuális őszi utazás: 15 őszi látkép a világból

magyarorszagom.hu, ZH

Már pár nap eltelt októberből is ugyan, de a hétvégi közel 30 fok után azért kicsit kételyekkel, félve írom le, hogy beköszöntött az ősz, de ha minden igaz, akkor lassan tényleg. Ennek apropóján pedig hoztunk is pár lenyűgöző őszi fotót a világ legkülönbözőbb részeitől. Mutatjuk milyen az ősz a nagyvilágban!

Őszi képek a világ minden tájáról 2023

Ősszel a természet színei átfestik a látképet

Ősszel megváltozik az egész világ, a természet felölti a legszebb ruháját, a falevelek megannyi árnyalatban, sárgában, barnában, vörösben, bordóban, na meg ezek keverékében pompáznak, a rajtuk megcsillanó indiánnyár sugarai pedig tökéletes kompozíciót alkotnak. Az ősz, az elmúlás hónapja, véget ér a nyár, de az ősz valójában egy utolsó bemutató, a téli szürkeség után, a természet még megcsillantja, hogy milyen csodás is tud lenni a világ, vagy hogy egy híres idézettel éljek: "Az ősz egy második tavasz, amikor minden levél virággá változik"(Albert Camus). Egy másik kedvencem pedig egy ismeretlen szerző tollából: "Az ősz megmutatja, hogy milyen szép is lehet az elengedés." Az ősz tehát egy nagyon különleges évszak. Lehet nem szeretni, és siratni a nyarat, és lehet gyönyörködni is benne, és kihasználni a kínálkozó lehetőségeket, hatalmasokat kirándulni, és felfedezni a pompás ruhát öltött természetet, csodaszép őszi tájakat! Köszöntsük az őszt egy kevésbé ismert, de számomra nagyon kedves őszi verssel, utána pedig nézzük, hogyan „őszül” a világ!

hirdetes

Kányádi Sándor: Valami készül 

Elszállt a fecske,
üres a fészke,
de mintha most is
itt ficserészne,
úgy kél a nap, és
úgy jön az este,
mintha még nálunk
volna a fecske.
Még egyelõre
minden a régi,
bár a szúnyog már
bõrét nem félti,
és a szellõ is
be-beáll szélnek,
fákon a lombok
remegnek, félnek.
Valami titkon,
valami készül:
itt-ott a dombon
már egy-egy csõsz ül:

hirdetes
Nézd csak a tájat,
de szépen õszül.

Őszi képek a világ minden tájáról

A világunkban annyi csodálatos hely van, és talán a legjobb, hogy mind-mind különbözik, bármerre megyünk a világban, mindenhol lehet valami különlegességre, valami apró szépségre lelni. Most néhány igen különleges, és varázslatos tájat mutatunk be nektek az alábbi képgalériában, amik valami miatt különlegesek, és persze nagyon szépek. De jöjjenek is a képek, kattintsatok a képre, és lapozzátok végig a galériát! Ha van saját őszi képetek valahonnan szépséges kishazánkból, akkor töltsétek fel Az én Magyarországom Facebook csoportunkba, hogy hagy csodálhassák meg mások is!  


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Zirci Ciszterci Arborétum

Zirci Ciszterci Arborétum:  A Zirci Arborétum hazánk legmagasabban fekvő... Tovább

Pilis

Pilis: A nagy magyarországi hegyek egyike. A Pilis vagy Pilis hegység egy földrajzi kistáj és... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Kirándulás Külföld Utazás