Ezzel az egyszerű kevert tésztával az egész családot leveheted a lábáról

Variációk kevert tésztára – ezután mindig ezt fogod készíteni

Melinda Lantos

Vasárnapi ebédek legfinomabb és legegyszerűbb desszertje ez a kevert süti. Nincs ember aki, ne szeretné, és ha kicsit megbolondítjuk némi fűszerrel, gyümölccsel, csokidarabokkal, vagy bármi mással, akkor egészen különleges és változatos ízeket kapunk. Az alaprecept egy igazán könnyű, nem túl édes kevert tészta, amit aztán számtalan módon ízesíthetünk, tovább gondolhatunk.

Kevert tészta

Az alaprecept:

  • 3 nagyobb tojás
  • 15 dkg görög joghurt
  • 1,75 dl olívaolaj
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

 

Elkészítés:

Keverjük habosra egy nagy tálban a folyékony hozzávalókat: a tojásokat, a joghurtot, az olajat és a vaníliát. Majd adjuk hozzá a cukrot a sütőport és végül szitáljuk bele a lisztet. Ha elkészültünk, akkor kezdődhet a kreatív munka! Először is, nézzünk szét a kamrában, hogy milyen kiegészítőket találunk. Gyümölcsök (őszibarackbefőtt, narancs, meggy, eper), csokidarabok, fűszerek (fahéj, szegfűszeg, ánizs). Magokkal is ízesíthetjük, akár darált- vagy apróra vágott dióval, mogyoróval, kesudióval.  Ha minden hozzávaló belekerült a tésztába, akkor mehet a sütőbe, közepes hőfokon, tűpróbáig sütjük, majd kockára vágjuk és vaníliás porcukorral meghintjük. Adhatunk hozzá forró vaníliasodót is.

 

Ezt az alapreceptet variálhatjuk százféleképpen, csak a fantáziánk szab határt. Íme néhány ötlet:

 

Narancsos diós:

Az alaprecepthez keverjük néhány csepp narancs olajat és keverjünk bele egy csésze kandírozott narancshéjat és két csésze apróra vágott diót. A mennyiséget ízlés szerint változtathatjuk.

 

Gyümölcsös fahéjas

Az alaptésztához keverjünk két kiskanál fahéjat és két-három csésze gyümölcsöt (ízlés szerint). Ez lehet friss gyümölcs – meggy, banán karikára vágva, őszibarack, füge. Vagy bármilyen gyümölcsbefőtt, akár vegyesen is.

 

Csokis meggyes

Az alaptésztához keverjük egy csésze apróra vágott csokidarabokat és három csésze meggybefőttet. Egy kiskanál fahéjat és egy kiskanál szegfűszeget is adhatunk a tésztához.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában

Szótár

Rám szakadék

Rám szakadék: A szakadék vulkáni eredetű, észak-déli irányban futó egy kilométer hosszú... Tovább

Május elseje

Május elseje: Ki ne emlékezne a boldog május 1-kre? Anno azonban még nem az volt szokásban,... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Ételek Gasztronómia