hirdetes

Variációk kevert tésztára – ezután mindig ezt fogod készíteni

Melinda Lantos, ZH

Vasárnapi ebédek legfinomabb és legegyszerűbb desszertje ez a kevert süti. Nincs ember aki, ne szeretné, és ha kicsit megbolondítjuk némi fűszerrel, gyümölccsel, csokidarabokkal, vagy bármi mással, akkor egészen különleges és változatos ízeket kapunk. Az alaprecept egy igazán könnyű, nem túl édes kevert tészta, amit aztán számtalan módon ízesíthetünk, tovább gondolhatunk.

Kevert tészta

Az alaprecept:

  • 3 nagyobb tojás
  • 15 dkg görög joghurt
  • 1,75 dl olívaolaj
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

 

Elkészítés:

Keverjük habosra egy nagy tálban a folyékony hozzávalókat: a tojásokat, a joghurtot, az olajat és a vaníliát. Majd adjuk hozzá a cukrot a sütőport és végül szitáljuk bele a lisztet. Ha elkészültünk, akkor kezdődhet a kreatív munka! Először is, nézzünk szét a kamrában, hogy milyen kiegészítőket találunk. Gyümölcsök (őszibarackbefőtt, narancs, meggy, eper), csokidarabok, fűszerek (fahéj, szegfűszeg, ánizs). Magokkal is ízesíthetjük, akár darált- vagy apróra vágott dióval, mogyoróval, kesudióval.  Ha minden hozzávaló belekerült a tésztába, akkor mehet a sütőbe, közepes hőfokon, tűpróbáig sütjük, majd kockára vágjuk és vaníliás porcukorral meghintjük. Adhatunk hozzá forró vaníliasodót is.

hirdetes

 

Ezt az alapreceptet variálhatjuk százféleképpen, csak a fantáziánk szab határt. Íme néhány ötlet:

 

Narancsos diós:

Az alaprecepthez keverjük néhány csepp narancs olajat és keverjünk bele egy csésze kandírozott narancshéjat és két csésze apróra vágott diót. A mennyiséget ízlés szerint változtathatjuk.

hirdetes

 

Gyümölcsös fahéjas

Az alaptésztához keverjünk két kiskanál fahéjat és két-három csésze gyümölcsöt (ízlés szerint). Ez lehet friss gyümölcs – meggy, banán karikára vágva, őszibarack, füge. Vagy bármilyen gyümölcsbefőtt, akár vegyesen is.

 

Csokis meggyes

Az alaptésztához keverjük egy csésze apróra vágott csokidarabokat és három csésze meggybefőttet. Egy kiskanál fahéjat és egy kiskanál szegfűszeget is adhatunk a tésztához.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Francia drazsé

Francia drazsé: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. Maga a szó egyébként francia... Tovább

Panorámás lakás Balatonon

Panorámás lakás Balatonon A magyar tenger partján élni kiváltság. A gyönyörű... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Ételek Gasztronómia
X
Kövess minket facebookon!