hirdetes

Különleges Karácsonyi élménypark nyílt a Városháza parkban - jégfolyosóval

VN

Megnyílt pénteken, azaz november 24-én, egy hónappal karácsony előtt a Deák Ferenc téren a Budapesti Karácsonyi Vásár, a Városháza parkban pedig a jégpálya és a karácsonyi élménypark, ahová a Baptista Szeretetszolgálat jótékonysági cipősdoboz-akciója is kitelepült.- olvastuk a hírt az MTi hírportálján. Nézzük, mit lehet itt csinálni!

Városháza Téli Élménypark programok

Városháza Téli Élménypark programok   

November 24-től január 7-ig minden nap lehet korcsolyázni a Városháza parkban reggel 8 órától 20 óráig, míg csütörtöktől vasárnapig egy órával tovább, 21 óráig tartanak nyitva. A helyszínen a készlet erejéig korcsolyát is lehet majd kölcsönözni - közölte a programokat szervező Budapest Brand Zrt. az MTI-vel. A Deák Ferenc téri vásárban és a Városháza parkban hagyományos karácsonyi édességeket, ételeket és italokat, valamint magyar kézműves termékeket lehet majd kapni. December 3-án, az első adventi vasárnapon közös gyertyagyújtás lesz a Városháza parkban, december 6-án pedig ugyanitt Mikulás ünnepséget is tartanak. Sokak szerint nagyon csodás maga a jégpálya, és a hangulat is tényleg karácsonyi, úgyhogy érdemes erre is elsétálni az adventi időszakban. Egyébként Budapest két másik karácsonyi vására is különleges programokkal vár titeket, ingyenes kisvasutazásra is van lehetőség, részletek ebben a cikkben!   

hirdetes

„Budapest 150. születésnapja alkalmából a vásár mellett egy különleges élménnyel is készül a budapestiek számára. Idén először mutatkozik be a Városháza Parkban a „Téli élménypark”, egy jégfolyosóval kiegészített jégpálya, amely páratlan látványvilágával várja a korcsolyázás szerelmeseit. Hiszen ezt a várost együtt építjük és együtt is ünnepeljük.”

hirdetes


Ne feledkezzünk meg a karácsonyi cipősdobozokról sem!

A parkot Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere nyitotta meg. Mint mondta, a karácsonyi vásárral és az élményparkkal az ünnepi készülődés örömét szeretnék visszaadni a városnak. Hozzátette: idén újra lesz díszkivilágítás is. Szólt arról is, hogy a Baptista Szeretetszolgálatat idén is meghirdeti a cipősdoboz jótékonysági akcióját. Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója arról beszélt, hogy december 18-ig várják a hátrányos helyzetű vagy nehéz körülmények között élő gyerekek részére cipősdobozba csomagolt ajándéktárgyakat, játékokat. Mint mondta, tavaly több mint hatvanezer cipősdoboz gyűlt össze, így a jótékonysági akció "az ország legnagyobb adománygyűjtési kampánya". Közölte: ebben az évben 400 gyűjtőponton várják az adományokat. Ezzel kapcsolatban ezen az oldalon tájékozódhatsz!  

Forrás: Fotó: MTI/Lakatos Péter

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar Tudományos Akadémia Könyvtára

Magyar Tudományos Akadémia Könyvtára: alapítása gróf Teleki József, az MTA első elnöke... Tovább

Karinthy-gyűrű

Karinthy-gyűrű: kitünetésfajta, melyet évente ítélnek oda az arra érdemes művészeknek. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Kirándulás Magyarország Programajánló Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!