hirdetes

Visszatér a Városliget nagy attrakciója! – Léghajózás Budapesten

ZH

Nem régiben újra felszállt a 125 évvel ezelőtt is hatalmas népszerűségnek örvendő 6000 légköbméteres hőlégballon a Városligetben! Akár újdonságnak tekintjük, akár régiségnek, ezt mindenképp ki kell próbálni!

Hőlégballon a Városligetben

Hőlégballonozás a Városligetben


Egészen pontosan május elsején, azaz most vasárnap startol az önmagában is elképesztő látványt nyújtó 6000 légköbméteres hőlégballon, amivel 150 méter magasból lehet megcsodálni Magyarország fővárosát. A magasból tökéletes rálátásunk nyílik a Széchenyi Gyógyfürdőre, a Hősök terére, a Bazilikára és minden budapesti látványosságra. Egyszer mindenképp érdemes kipróbálni, még akkor is ha nem éppen a legolcsóbb mulatság!

Látványos újdonság a Városligetben


A Liget Budapest Projektnek köszönhetően egy újabb látványosággal bővül a Városliget, azaz visszatér a parkba egy több, mint 120 évvel ezelőtti légi attrakció – a városligeti hőlégballonozás. A léghajó színe és formája Szinyei Merse Pál Léghajó című festményét idézi, és igazán mesébe illő látványt nyújt, ha csak messziről vesszük észre az égen akkor is. Milyen lehet vajon odafentről a látvány? 

A városligeti Ballon-kilátó

hirdetes


A magasból látható mesés panoráma miatt, városligeti Ballon-kilátónak nevezték el, ami egy a talajhoz rögzített, hélium gázzal töltött léghajó, ami 150 méter magasból enged belátást Budapest mindennapi életébe. Gyakorlatilag úgy működik majd, mint egy szabadtéri lift, mivel a lekötöttségnek köszönhetően mindig ugyanott lehet felszállni és leszállni. A megállóhelyét a Mimóza dombon találhatjuk meg.


A ballon mindössze öt perc alatt éri el ezt a 150 méteres magasságot, majd ugyanennyi időt tölthetünk el a magasban, és miután kinézelődtük magunkat, ugyanúgy 5 perc alatt visszatér a felszínre, ahol felszálltunk.


A ballon fedélzetén a pilótán kívül legfeljebb 30 utas utazhat, és 6 éves kortól lehet igénybe venni a légi attrakciót. A hajó minden esetben csak a megfelelő időjárási körülmények között emelkedik fel, de biztonságunk érdekében több erre a célra szolgáló technológiával van felszerelve. Ilyen például a szélsebesség és iránymérő, a környezeti hőmérséklet mérő, a nyomásjelző és a töltőgáz hőmérsékletmérő. 

hirdetes


A világban már számos helyen próbálhatunk ki a Ballon-kilátóhoz hasonló szerkezetet, így igazán büszkék lehetünk, hogy végre (vagyis újra) Magyarország is büszkélkedhet egy ilyennel, ráadásul a belváros szívében.

Milyen áron hőlégballonozohatunk a Városligetben?


A bátor vendégek többfajta jegytípus közül választhatnak, ugyanis lehetőségünk lesz a napközbeni járatra jegyet vásárolnunk, valamint az éjszakai jeggyel a kivilágított fővárost is megcsodálhatjuk!


A felnőtt jegy 7000 forintba, a gyerek jegy 5000, valamint a családi jegy 20 000 forintért vásárolható meg majd személyesen, vagy akár online is, de az egész hőlégballon kibérlésére is lehetőségünk van, ha egy privát utazáson szeretnénk résztvenni!
 

Forrás: Fotó: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A Parasztbiblia

A Parasztbiblia: A Parasztbiblia az egyik legnagyszerűbb gyűjtemény, amely hűen tükrözi az... Tovább

MÁV

MÁV: a Magyar Államvasutak Zártkörűen Működő Részvénytársaság Magyarország állami... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Magyar Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!