hirdetes

Hazánk összes vára eredeti állapotban: A Várpark Skanzen

VN

A Velencei-tó menti Várpark Skanzen többször is bekerült Guinness világrekorderek közé, mégis alig ismerik ezt a csodás helyet. Te ismered, voltál már itt? A különleges Várpark Skanzent egyébként a Velencei-tó partján kell keresni, méghozzá Dinnyésnél.

Várpark Skanzen Velencei-tó

A világrekorder Várpark Skanzen

Abban azt hiszem, mindenki egyetért, hogy túl kevés figyelmet kapott eddig a Velencei tó partján megbúvó Várkert Skanzen, ami egymás után négyszer is Guiness világrekorder lett. Gondoltad volna, hogy a Várkert Skanzen 2018-ban, 2019-ben, 2020-ban és 2021-ben is bekerült a Guinness világrekorderek közé? Nemcsak hazánkban egyedülálló ez a makettpark, ami egyébként Gárdonytól nem messze Dinnyésnél található, pontos címe: 2485 Dinnyés, Kossuth u. 17. 

Mitől olyan különleges a Várpark Skanzen?

Nemcsak a Guiness rekordok könyvének alkotóinak figyelmét keltette fel a kiállítás, hanem a tiédet is? Akkor mutatjuk, mit tud a Várpark Skanzen, miért olyan különleges! Azoknak ajánljuk első körben a skanzen meglátogatásért, akik rajongnak a történelemért, vagy éppen azoknak, akiknek nagy szerelmeik a középkori várak, illetve főként várromok, és azoknak, akik kíváncsiak rá, hogy milyenek lehettek a váraink annak idején, amikor még nem romladoztak. A makettparkban ugyanis ma már csak romokban létező középkori várak kicsinyített másai láthatóak. És még különlegesebbé teszi a kompozíciót, hogy hogy anyagban is tökéletesen lemásolták a várakat, kőből, téglából, fából, valamint földből készültek a makettek is. Valamint a kiállítás berendezése még a várak elhelyezkedését is lemásolta. Magyarország összes vára modellezve van, neked is meg kell ezt nézned! A hab a tortán pedig, hogy az összes magyar uralkodó, fejedelem és kormányzó neve és legfontosabb tettei is megtekinthetők emlékoszlopokon.

hirdetes
hirdetes

Várpark Skanzen fontos információk

Nemcsak a középkori várak felfedezése miatt érdemes ellátogatni a Várpark Skanzenben –bár ez önmagában is nagyon csábító ajánlat-, hanem azért mert különleges középkori hangulatú programok is gyakran vannak itt, olyanok, mint például lovagi napok, vagy éppen harcosok napja. Fontos információ, hogy a Várkert Skanzenben automata beléptetés zajlik, tehát automatákból lehet jegyet vásárolni. Forgókapu van, ami nem akadálymentesített, de az info@varpark.hu-n való egyeztetés után lehet kérni akadálymentesített belépési lehetőséget. A jegy ár 2000 Ft, vannak gyermek, családos, és nyugdíjas kedvezmények, de fizetni csak készpénzben lehet. A nyitva tartás szezononként változik, de itt tudtok tájékozódni.  
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Hortobágyi Nemzeti Park

Hortobágyi Nemzeti Park: A Nemzeti Park, mely egyszerre szerepel az UNESCO listáján Természeti... Tovább

Márai Sándor

Márai Sándor, eredeti nevén márai Grosschmid Sándor Károly Henrik magyar író, költő,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!