hirdetes

Így készíts varrás nélküli maszkot, akár pólóból

SzSz

Ha nincs kézügyességed, és költeni sem szeretnél több ezer forintot maszkra, akkor itt egy nagyon egyszerű lehetőség a maszk elkészítésére akár pólóból is.

Varrás nélküli maszk: Így csináld

A varrás nélküli maszk készítése könnyebb, mint gondolnád, és kiváló alternatíva, ha nem tudsz varrni, vagy nem rendelkezel a megfelelő anyagokkal otthon. A varrás nélküli maszk gyorsan elkészíthető, amelyet bárki meg tud csinálni - nem kell különösebben kreatívnak lenni vagy kézügyességgel rendelkezni. A legjobb hír az, hogy elkészíteni csak öt percig tart. Ennek a maszknak az elkészítésével szükségtelen lesz több tízezreket elkölteni varrott vagy a boltban kapható maszkokra, sőt valószínűleg minden lesz hozzá otthon, így semmiért nem kell kimozdulnunk a boltba. 

Mire lesz szükség?

Egy pólóra, sálra, valamilyen vastagabb textilanyagra, amelyet már nem használunk. Az anyag esetén fontos, hogy megfelelően vastag legyen, emellett szellőzzön is. Az anyag mellett két darab gumiszalagra lesz még szükségünk, amely akár egy vastagabb befőttes gumi is lehet. 

Elkészítés

Csak néhány lépésre lesz szükség a varrás nélküli maszk elkészítéséhez. A kiválasztott anyag mérete 50 x 50 centiméret legyen minimum, hogy elég nagy legyen az orr és a száj elfedésére. Amennyiben ennél nagyobb méretű, akkor akár több rétegű maszkot is készíthetünk belőle, ezzel növelve hatékonyságát. 

hirdetes

1. Készítsd el a szövetet

Vedd elő a használni kívánt pólót vagy más anyagot. Helyezd a szövetet az asztalra a mintás oldalával lefelé. Mérj le az anyagból minimum egy 50x50 centiméteres négyzetet majd jelöld ki a kivágandó részt. Ha ez megvan egyszerűen vágd ki egy ollóval. 

2. Hajtogass

A szövet kivágása után fektessük le az asztalra a kivágott részt, mintával lefelé, majd a felső részt hajtsuk vissza az anyag felééig, és csináljuk ugyanezt az anyag alsó, felénk eső részével is. Ezután ismételd meg a lépéseket ugyanígy, ahogyan az előbb, csak még több réteget fogsz kapni a hajtogatásból. Így a maszk sokkal jobban fog illeszkedni az arcodhoz és hatékonyabb lesz a fedése is. 

3. Hajtsd be a szövet végeit

hirdetes

Hajtsa be a szövet jobb és bal oldalát a téglalap közepéig. Így egy kisebb téglalap alakot fogsz kapni, amelynek oldalaihoz becsúsztathatod a gumiszalagokat. 

4. Gumiszalag elhelyezése

Vedd a kezedbe az egyik gumiszalagot, és csúsztasd át a hajtogatott szövet egyik végén, úgy hogy hagysz pár centit a szöveg végéből. Ismételd meg a másik gumiszalaggal a hajtogatott anyag másik oldalán.

Ha szeretnéd, be lehet ragasztani a redők egyikét a másikba, hogy tovább erősítsük az anyagot, de erre nincs kifejezetten szükség. 

5. A maszk készen áll a viselésre

A maszk felénk néző oldala lesz a maszk belseje, amit fel is helyezhetünk és készen áll a használatra. A maszk tökéletesen fedni fogja a száj és az orr részeit a fülre akasztva. 

Útmutató: varrás nélküli maszk

A maszk készítéséhez tökéletes egy sál, vagy egy régebbi ruhadarab is, amelyből elegendő méretű anyagot tudunk kivágni a maszk elkészítéséhez. 
Ha nincs otthon gumiszalagunk, akkor van más lehetőségünk, amellyel helyettesíthetjük. A befőttes gumi helyett például egy hajgumi is képes ellátni azt a funkciót, amire jelen esetben szükségünk van. A hajgumi mellett még akár egy régi nadrágban vagy harisnyában lévő gumi is jól funkcionálhat a maszk készítésénél. 

Az elkészült maszkot érdemes minden használat után kimosni mosógépben vagy kézzel, amit könnyen megtehetünk a gumiszalag eltávolítása után. Így tökéletesen újrahasznosítható a házilag készített maszkunk. Ne költs feleslegesen, ha Te is elkészítheted otthon! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Magyar óriás nyúl

Magyar óriás nyúl: Ki ne ismerné ezt a jellegzetes, hosszú testű, erős, hengeres, terjedelmes... Tovább

A farsang története

A farsang története: A tavaszi ünnepkör tevékeny része. A farsang a vígság azon időszakát... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!