hirdetes

Életmódváltás – miken érdemes változtatnunk, amennyiben húsmentességet fogadunk?

TK

Manapság már egyre többen követnek valamilyen alternatívabb életmódot – legyen szó akár vegetáriánus értendről, akár vegánságról. De vajon, miben és hogyan érdemes elkezdeni az életmódváltást, mikre kell figyelni és miket fog befolyásolni vásárlási és főzési szokások kapcsán? Mostani cikkünkből kiderül!

Zöldségek

Egyre gyakoribb, hogy az emberek személyes, vagy egészséges okokra hivatkozva eltávolítják a húst étrendjükből. A változás bár igen egyszerűnek tűnik, az olyan dolgok mellett, amikre már felkészültünk és magától értendőnek számít, érhetik az embert váratlan meglepetések is – hiszen amennyire könnyűnek tűnik, éppen annyi hátulütőt is tartalmazhat, elsősorban akkor, ha már kialakítottunk egy megszokott sürgést-forgást konyhánkban.


Egy életmódváltás könnyedén felborítja megszokott napirendünket, ráadásul egyik napról a másikra, még felkészülési időt se tudunk magunknak hagyni. Érdemes tehát, amennyiben valaki a vegaságra adja fejét, fokozatosan megtanulni, mit is jelenthet az a mindennapokra nézve, nem csak fejest ugrani a mélyvízbe.

hirdetes


De miért is érné meg életmódot váltani?

 


A vegetáriánus életmódra váltás rendkívül előnyős lehet szervezetedre nézve – még mielőtt pedig megcáfolnánk, hogy „márpedig egyes élelmiszerek így kiesnek étrendünkből”, nézzük meg miértjét.


A vega életmód szerepet játszhat a stroke kockázatának csökkentésében. Ehhez ugyanakkor az is szükséges, hogy aktív napjaink, valamint egy kiegyensúlyozott étrendünk legyen – mégis, amennyiben zöldségalapú étrendünk, csökkenthetjük a szervezetünkbe jutó telítettszírsavakat, mely az optimális testtömegünket is könnyebben képes lesz majd fenntartani.

hirdetes


Egy elvégzett kutatás szerint, a vegetáriánusok között több mint 50%-kal kisebb volt a kockázata a stroke kialakulására, mint a nem vegetáriánusoknak – azt viszont érdemes kiemelni, hogy ezt nagyobb mértékben képes befolyásolni az, ha valaki dohányzik, illetve alkoholt fogyaszt. A kutatásban felmért személyek egyike sem hozható ezzel a kettővel kapcsolatba.


Felkeltettük az érdeklődésed? Akkor nézzük, mikre kell figyelned, ha szeretnél vegetáriánus lenni!

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A pengő pénzrendszer

A pengő pénzrendszer: 1924. április 18-án a magyar képviselőház elfogadta a... Tovább

Hortobágy

Hortobágy: Magyarország egyik legszebb vidéke, a nagy magyar Alföld szerves része. A Hortobágy... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia
X
Kövess minket facebookon!