hirdetes

Idén nyáron még ingyen léphetsz be a legromantikusabb olasz városba!

ZH

Velence sokak bosszúságára bevezeti az idegenforgalmi adót, ami által idén télen már fizetnünk kell azért is, ha belépünk a városba, ezért nyáron érdemes meglátogatni Olaszország legromantikusabb városát! A túlzsúfoltság csökkentése érdekében hozzák meg az új intézkedést, miszerint előre megvásárolt jegyekkel lehet majd csak a városba lépni!

Velence idegenforgalmiadó

Nyáron még ingyenes lesz Velence!


A mindenki által imádott Velencében a túlzsúfoltság csökkentésének érdekében új intézkedéseket vezetnek be 2023 januárjától. Az újonnan érkezőknek előre megvásárolt jegyet kell felmutatniuk, mielőtt belépnek a városba. A foglalási és a fizetési rendszert szerencsénkre nem sikerült még elindítani, így a nyáron még ingyenesen látogathatjuk meg a legromantikusabb olasz várost. A belépődíj bevezetésének elhalasztását a Covid is befolyásolta, ugyanis a világjárvány idején a város elég nagy nehézségekbe ütközött a turisták elmaradása végett, így próbálnak idén minél több turistát vendégül látni.

Belépős lesz Velence?


A belépődíj csak azokat a turistákat vagy idelátogatókat érinti, akik csak egy napot szeretnének a városban tölteni. Nyilván a helyi lakosok és az ideérkező diákok mentesülnek a belépő megfizetése alól, azonban akkor sem kell fizetnünk a belépésért, ha legalább egy éjszakát valamelyik velencei szállodában töltjük, ugyanis akkor már megfizetjük az erre kijelölt idegenforgalmi adót. 

hirdetes


A jegyek ára várhatóan ingadozni fog, hiszen a főszezonban többet is elkérhetnek majd, személyenként a jegyár kerülhet majd akár tíz euróba is, míg szezonon kívül körülbelül három eurót kell fizenünk, ha eltöltenénk egy délutánt a városban. 

Máshol is megszenvedte a turizmus a járványt


Nem csak Velence az a város, aminek nehézségekkel kell megküzdenie a Covid járványhelyzettel járó turisztikai csapásokkal, más városok is hasonló problémákkal küzdenek. Amszterdamban is bevezettek néhány új szabályzatot, például betiltották az új szállodák építését a városközpontban, és új szuvenírboltot sem lehet nyitni. 

hirdetes
Ha egy kicsit messzebbre utazunk, pontos Hawaiira, ami a turisták paradicsoma, akkor is találkozhatunk számos új szabályzattal, mivel a nehéz időszakot szeretnék kiküszöbölni. Mauin is hasonló idegenforgalmi adót vezettek be, és arra számítanak, hogy ez évente 50 millió dollárt fog visszaosztani a helyieknek.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Nemzeti érékek

Nemzeti érékek: magyarságunk legnagyobb büszkeségei. Azok a dolgok, helyek, személyek, melyek... Tovább

Pécsi Nemzeti Színház

Pécsi Nemzeti Színház: 1895. október 5-én nyitotta meg kapuit a műkedvelők előtt a Bánk... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Utazás