hirdetes

Hatalmas siker a Paralimpián- Veres Amarilla aranyérmes párbajtőrben

VN
Veres Amarilla aranyérmes párbajtőrben a Paralimpián

Veres Aramilla aranyérmes nyilatkozata

A győzelemig vezető úton az elődöntőben és a fináléban a legjobbak közé tartozó két kínai vívót kellett legyőznie. Arra a kérdésre, hogy ez hogyan jött össze neki, azt mondta: "hát először is egy nagy csapatmunka volt, egyedül nem sikerült volna". Kiemelte, hogy edzőjének, Kovács Ivánnak a taktikáját sikerült valóra váltania, elképzelték, hogyan kellene ennek kinéznie, hogyan kellene őket megverni, és ez most sikerült.
   

"Egyrészt nagyon büszke vagyok, hogy tökéletesen végre tudtam hajtani azt, amit előre megbeszéltünk. Másrészt pedig elkapott a flow és egyszerűen csak élveztem a vívást, ennek a kettőnek a kombinációja volt, amit lehetet látni" - mondta az MTI-nek értékelve. A konkrét taktikát illetően azzal kezdte, hogy a kínaiak nagyon gyorsan, dinamikusan indulnak el hátrafelé, nagyon nehéz őket elérni.

hirdetes
   

"Úgyhogy az volt a taktika, hogy +kész, rajtára+ minél gyorsabban szerezzek találatot, nem megvárva azt, hogy ők kihúzzák hátra a távolságot. Igazából ebből volt egy kis meglepetésfaktor, mert eddig nem így vívtam velük, nem erre számítottak, nem erre készültek. Másrészt, így megfoghatók. Remélem, legközelebb is sikerül. Most ennek örülök egyelőre" - mondta.
   

Arra a kérdésre, hogy mennyire lepte meg saját magát, azt mondta: "hogy teljesen őszinte legyek, semennyire". "Én ezért jöttem ide. Nemcsak párbajtőrben, hanem kardban is ezt szerettem volna. Tegnap ez nem sikerült, nem így volt megírva valószínűleg. Én mindent megtettem az elmúlt öt évben a felkészülés során, az utolsó három évet a BVSC-ben végigdolgoztuk az edzőimmel. És nemcsak a vívóedzőimre gondolok, hanem az erőnléti felkészítőre is, a dietetikusra, a sportpszichológusra és mindenkire a klubban, aki hozzátett valamit is a felkészülésemhez. Ez egy óriási csapatmunka volt" - hangsúlyozta a 28 éves vívó, aki baloldali bénulással született.

hirdetes
   

Edzője a sikert azzal magyarázta, hogy kockáztattak, és ez bejött. Az volt az elképzelés, hogy közel kell felvenni a távolságot és gyorsan kell akciókat indítani. Másodjára viszont már el kellett gondolkodni, hogy újra megpróbálják-e ezt, mert a döntőbeli kínai ellenfél már tudta, hogy mire számíthat, de úgy döntöttek, még egyszer ugyanezt csinálják, és bejött, ráadásul úgy, hogy ezúttal hátrányból sikerült fordítani. 

      


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Körös-Maros Nemzeti Park

Körös-Maros Nemzeti Park: Hazánk 10 Nemzeti Parkjának egyike. Az 1997-ben alapított... Tovább

Július

Július: az év egyik legmelegebb hónapja, mikor is a népi hagyományok, a régies munkák,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Sport