hirdetes

Könyv jelent meg Bud Spencerről és Terence Hillről Verhetetlen páros címmel

VN

Megjelent Király Levente újságíró Bud Spencer és Terence Hill színészpárosnak emléket állító negyedik könyve, a Verhetetlen páros. A színészek emberi értékeit hangsúlyozó könyv példát mutat egy olyan korban, amelyben a szolidaritás és az erkölcsi értékek kiveszőben vannak - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Könyv jelent meg Bud Spencerről és Terence Hillről

Személyes élmények jelennek meg a Bud Spencerről és Terence Hillről szóló könyvben

Király Levente, az MTVA kiemelt szerkesztője a műsorban elmondta: a két színész filmjein nőtt fel, gyerekként közel állt hozzá Bud Spencer és Terence Hill. Először Piedone nyomában címmel filmet rendezett Bud Spencer életéről, majd könyvet írt róla, Zsugabubus címmel pedig Terence Hillről is életrajzi könyvvel jelentkezett. Mint mondta, ezúttal másfajta kötetet alkotott, amelyben nem maguk a színészek beszélnek saját életükről, hanem egykori pályatársak, színésztársak, operatőrök, rendezők, segédrendezők, forgatókönyvírók, kaszkadőrök és a színészpáros dublőrei mesélik el a velük kapcsolatos személyes élményeiket.
   

Hat évtizednyi múlt

Kiemelte: hat évtizeddel ezelőtt kezdődött Bud Spencer és Terence Hill közös filmes pályafutása, ebből az alkalomból hatvan egykori színészkolléga, rendező, operatőr és mások szólalnak meg és idézik fel a személyes emlékeiket, amelyek között komoly és szórakoztató történetek is megtalálhatók.

hirdetes
   

Mint elhangzott, a kötet a színészóriások emberi értékeit hangsúlyozza. A könyv célja a fiatalok pozitív irányba történő befolyásolása.

A Bud Spencerről és Terence Hillről szóló könynek fontos célja van    

A szerző elmondta: a kötetben olyan történetek kaptak helyet, amelyekből kiderül, hogy Terence Hill és Bud Spencer nemcsak a filmekben állt a jók oldalára, kelt az elesettek védelmére, hanem a magánéletben is. Apró, színes történeteken keresztül igyekszem megszólítani a fiatalokat - mondta a szerző, kiemelve, hogy millók szeretik Európa-szerte Bud Spencert és Terence Hillt, így a fiatalokhoz is könnyebben elérhetnek történeteik, amelyeken keresztül kicsit jobbá válhat az ember.
   

Különlege könyv egyedi tartalmakkal

hirdetes

Mint a szerző kiemelte, a kötetben olyan fotók találhatók meg, a pályatársak által készített fényképek, amelyekhez nem lehet máshol hozzájutni, fotóügynökségektől nem megvásárolhatók. A Verhetetlen páros című könyvnek, amely valószínűleg a sorozat utolsó darabjaként jelenik meg, a bemutatója pénteken 17 órakor lesz a Blaha Lujza téren egy könyvesboltban - mondta a szerző. Király Levente Kamera Hungária- és San Gennaro-díjas újságíró, rendező, szerkesztő. Dolgozott többek között az Ablak, az Évgyűrűk, a Napi Mozaik, a Nappali, a Híradó, a Múlt-kor, a Sorstársak, a Jelfogó, a Jónak lenni jó szerkesztőségében, de tudományos, kulturális és sportműsorokban is kipróbálta magát. Találkozott Arnold Schwarzeneggerrel, interjút készített Bud Spencerrel, Terence Hill-lel, Jean-Paul Belmondóval és Claudia Cardinaléval is.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Polányi János

Polányi János: 14 magyar Nobel díjasunk egyike. 1986-ben kapta meg a kémia szakterületén az... Tovább

Iparművészeti Múzeum

Iparművészeti Múzeum: országos múzeum Budapest IX. kerületében, az Üllői út 33-37. szám... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Belföld Érdekességek Hírek Külföld Programajánló Regény Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!