hirdetes

Vérvörössé vált az ég – Pánikolnak a lakosok, eljött az apokalipszis?

ZH

Zhoushan , kelet-kína egyik kikötővárosának lakói egy igazán furcsa és különös látványnak lehettek részesei a hétvégén, ugyanis az ég több órára rémisztő élénkvörös színűvé változott. Sokan az apokalipszist emlegették, de valójában a magyarázat sokkal egyszerűbb, nézd meg miről is van szó.

Vérvörös lett az ég

Pánik tört ki a városban


A kínai nagy kikötővárosban hihetetlen pánikhangulat tört ki a hétvégén, hiszen emberek által eddig még soha nem látott jelenségnek lehettek szemtanúi az ottani lakosok szombat este. A város szomszédos a Covid által sújtott Sanghajjal, így az ott élők is pánikban törtek ki, valamint számtalan videófelvételt és képanyagot készítettek a skarlátvörös égboltról és sűrű ködről.
 

Terjednek az interneten a videók


Az interneten megosztott videók és fotók futótűzként terjednek, és rekord nézettséget értek el a jelenség megosztásával a felhasználók. Alig egy nap alatt több, mint 150 millióan tekintették meg a felvételek többségét, amikhez a lakosok különböző teóriákat gyártottak a félelmetes égijelenséggel kapcsolatban.

hirdetes
 

A meteorológusok válasza a nem mindennapi látványra


hirdetes
A hihetetlen pánik közepette a meteorológusok igyekeztek minél előbb választ adni az égi történésekre, úgy hogy az mindenkihez eljusson és a pánikot megfékezzék. A szakemberek szerint a horizont kiszámíthatatlan, titokzatos. A bizarr szín megjelenése azonban egy időjárási jelenségnek és egy halászhajónak köszönhető. Egészpontos szinte viccesnek hangzik a magyarázat, de csak a helyi halászhajók fényei verődtek vissza a nagyon alacsonyan mozgó térségi felhőkről. Írja a cikkében a Mirror.

Volt már erre példa?


Egyesek azt állítják, hogy 1770-ben már történt ehhez hasonló jelenség, de az kilenc napig tartott. A tudósok ezt a sarkifény aktivitásának tudták be akkoriban. És bár igazán hasonlít a két eset egymásra, a kiváltó ok ebben az esetben teljesen más volt.


A vírus által ismertté vált Vuhan-ban a Kínai Földtudományi Egyetem szakértői és munkatársai szerint a jelenség nem volt köze sem a naphoz, sem a geomágneses tevékenységekhez, így nem ezek okozhatták az ég félelmetes elszíneződését.


A szakemberek szerint, amikor jó az időjárás a légkörben lévő több víz aeroszolokat képez, amelyek megtörik és szétszórják a halászhajók fényét. Ennek köszönhetően lesz látható mindenki számára az élénkvörös ég. Ezt a jelenséget a fénytörés okozza”.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szüreti mulatságok

Szüreti mulatságok: az őszi néphagyomány csúcsa. Anno ez a szokás a hazánk fővárosában... Tovább

Keleti Pályaudvar

Keleti Pályaudvar: Fővárosunk egyik fejpályaudvara, melyet még az 1800-as évek végén... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld