hirdetes

Jelenleg a boltokban elérhető gyermek játékok közül ez a 10 legveszélyesebb!

Ha gyerekjátékokról van szó, a biztonság kellene, hogy elsődleges szempont legyen. Összegyűjtöttük most nektek a 10 legveszélyesebb játékot, amik jelenleg is kaphatók!

A legveszélyesebb gyerek játékok - gyerekjátékok

Ha a gyerekek játékairól van szó, a biztonság kellene, hogy az elsődleges szempont legyen nem csak a fogyasztók, de a gyártók részéről is. A nem megfelelően felcímkézett és szükséges figyelmeztetésektől mentes játékok azonban veszélyt jelenthetnek a gyerekekre.

A World Against Toys Causing Harm (WATCH) tehát minden évben kiad egy listát az év legveszélyesebb játékairól. Íme 10, amelyeket idén nem ajánlanak a fa alá helyezni.

Hallmark „Itty Bittys” Baby Stacking Játék

Ez a játék négy csörgő gyűrűből áll, de nincs feltüntetve rajta semmilyen ajánlott kor vagy figyelmeztetés. Ezt a WATCH sosem díjazza. Ráadásul a játék továbbra is megrendelhető maradt az interneten annak ellenére, hogy a fulladásveszélyt jelentő leváló szövetsapkák miatt visszahívták őket még 2017 augusztusában.

Lapozz a következő oldalra és ismerd meg a többi veszélyes gyerekjátékot!

A legveszélyesebb gyerek játékok - gyerekjátékok

Fidget Spinnerek

Habár a figyelmeztető felirat egyértelműen felhívja a figyelmet arra, hogy csupán jelképes ajándékokról van szó, amiket nem játéknak szántak, a WATCH rájött, hogy sok helyen még mindig a gyerekjátékok között árusítják őket, ezért még a fiatal gyerekekhez is könnyedén eljuthatnak. A veszélyt a kisebb alkatrészek jelentik, amelyek fulladáshoz vezethetnek.

hirdetes

 

Pull Along Pony

Ez a húzható játék 48 centis zsinórja miatt került lepontozásra. Az ipari szabvány előírása szerint a járókában és gyerekágyban használt játékokhoz tartozó zsinórok és madzagok 30 centinél rövidebbeknek kell lenniük. Az ennél hosszabbak könnyedén megfojthatják a gyerekeket.

 

Wonder Woman (Csodanő) Battle-Action Kard

A WATCH-nak nem igazán nyerte el a tetszését a játék agresszív jellege, nem is beszélve az kemény műanyag pengéről, ami számos sérülést okozhat.

Lapozz a következő oldalra és ismerd meg a többi veszélyes gyerekjátékot!

A legveszélyesebb gyerek játékok - gyerekjátékok

Nerf Zombie Strike Deadbolt Íj

Erőszakos jellege mellett a WATCH arra figyelmezteti a szülőket, hogy „nyilak” olyan erővel hagyják el az íjat, ami komoly szem- és egyéb sérülésekhez vezethet.

hirdetes

 

Pókember Spider-Drone, hivatalos filmes változat

Ez a drónt, mint minden más, hasonló készüléket, nagy sebességű rotorok hajtják. A WATCH szerint még a gyártó figyelmeztetése ellenére is komoly veszélyforrást jelent.

 

SLackers Slackline Classic Series Csomag

Annak ellenére, hogy „korhatár nélküliként” reklámozzák, ez a kötélszerű eszköz „súlyos, esetleg halálos sérülésekre” hívja fel a figyelmet.

Lapozz a következő oldalra és ismerd meg a többi veszélyes gyerekjátékot!

A legveszélyesebb gyerek játékok - gyerekjátékok

Ovális Xilofon

Ezt a hangszert 12 hónapos korú gyermekeknek reklámozzák, a WATCH azonban arra figyelmezteti a szülőket, hogy a 24cm-es ütő eldugíthatja a gyerekek légútját.

Jetts Heel Wheels

A szervezet első sorban a gyártók által csomagoláson beígért „valódi szikrák” miatt kezdett el aggódni, amelyek szerintük égési sérüléseket okozhatnak. A csomagolás továbbá egy figyelmeztetést is tartalmaz, ami súlyos sérülésekre vagy halálra figyelmezteti a felhasználót.

Brianna Babydoll

Ezt a kedves babát 18 hónapnál idősebb gyerekeknek reklámozzák, de a WATCH szerint a levehető ruhadarabok és a rózsaszín lófarok tartók fulladást okozhatnak.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A Vuk

 A Vuk 1981-ben bemutatott magyar rajzfilm, amely Fekete István azonos című regényéből... Tovább

Siófok

Siófok: A Balaton déli partjának fővárosa, a magyar tenger nyári szórakozó központja.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld