hirdetes

Vidéki fürdők, amiket szinte csak a helyiek ismernek

SZ.F.

Egyre melegebb van, végre kimondhatjuk, hogy beköszöntött az igazi nyár, éppen ezért bemutatok nektek három vidéki fürdőt, amit szinte csak a helyiek ismernek! 

Ismerd meg ezeket a vidéki fürdőket

Ha nem szeretnéd az egész nyarat a hőségben tölteni, és nem szeretnéd, hogy csak a légkondid hűsítsen, akkor ezeket a fürdőket mindenképpen meg kell ismerned! Előnyük az is, hogy szinte csak a helyiek ismerik, szóval nem számíthatsz hatalmas tömegre, hogyha meglátogatod valamelyiket! Én a szokásos strandokat már régen meguntam, a környékbeli fürdők nem okoznak örömet számomra, legfőképpen azért, mert mindig tömegnyomor van, és nem tudom élvezni a kikapcsolódást.

Éppen ezért elkezdtem járni az országot, és felfedeztem pár remek vidéki fürdőt, amiket vétek lenne kihagyni! Ajánlom mindenkinek az összeset, ismerd eg az általam legjobbnak vélt vidéki fürdőket!

Cserkeszőlő

Cserkeszőlő Kunszentmárton környékén található, az M5-ös autópályán haladva Kecskemétnél kell letérnünk. A strandfürdő Cserkeszőlő központjában terül el, nagyjából nyolc hektáros területen, a medencék egy része télen is üzemel. A fürdőben kilenc medence van, melyek minden korosztály számára tökéletes élményt nyújtanak, a gyógyvizes medencék mellett úszók, úszni tanulók, és a különleges élményre vágyók is megtalálják a számításukat.

hirdetes

A homokos parton pedig lehetőségünk nyílik strandröplabdázni, strandfocizni, és még minigolfozni is. Emellett mindenkit várnak a jakuzzi medencék, a pihenőágyak, és egy nagyon igényes étterem! 

Gyömrői Tófürdő

A Gyömrői Tófürdő igen gazdag múlttal rendelkezik, de igazi tündöklése nem olyan régen, 2004-ben kezdődött. Ekkor ugyanis a tófürdőt felújították teljes egészében. A nagyjából 100 hektárnyi terület erdős parkkal van körülvéve, így teljes mértékben szélvédett, nyáron pedig jobban megszorul a meleg. Az 1920-as években fedezték fel az előtörő vizet, ezután alakították ki az egykor híres téglagyár területén a tófürdőt.

1923-ban kiderült, hogy a víz rádiumos, magnéziumos, ammóniás és salétromos tartalmú, ezáltal pedig kiválóan alkalmas ideges, vérszegény, étvágytalan betegeknek, illetve reumás panaszok enyhítésére. A téglagyár jegyei pedig még a mai nap is láthatóak a fürdőben. A vízben kialakítottak egy 50 méteres úszópályát, egy vízipólópályát, illetve egy vízi mentőstéget is. A tó partja homokos, itt találhatunk játszóteret, napozót, sörkertet, és egy strandvendéglőt is. 

hirdetes

Igal

Igal Somogy megyében található, már az út is csodálatosan szép, bárhonnan is indulunk el! Az első fúrásokat az 1940-es években kezdték meg, először olajat kerestek, közben találtak rá a 81 fokos gyógyhatású vízre.

Az 1960-as évek elején megkezdődött a fürdő építése, 1962-ben két medencét adtak át, majd 1965-ben ezeket téliesítettek is. 1969-ben építettek egy úszómedencét és három gyerekmedencét, 1977-ben pedig még egy medencével bővült a fürdő. A töretlen fejlődés nem állt meg, 2003-ban átadták a fedett fürdőt, ahol a különböző egészségügyi szolgáltatásokat élvezhetik a vendégek.

2012-ben egy újabb beruházás során 1400 négyzetméterrel növelték meg a fürdő területet, ekkor hoztak létre újabb büféket, üzlethelyiségeket, illetve megnövelték a vízfelületet is, 150 négyzetméterrel. Igal Magyarország 26. minősített gyógyhelye lett, 2016-ban gyógyhellyé minősítő határozatot is megkapta.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Villányi borvidék

Villányi borvidék Magyarország 22 borvidékének egyike.  A Villányi borvidék úttörő... Tovább

Sátorkőpusztai-barlang

Sátorkőpusztai-barlang: Magyarország egyik legnépszerűbb és legjelentősebb barlangja. Az... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország Utazás
X
Kövess minket facebookon!