hirdetes

Vígjátékok, amiket neked is látnod kell!

Rékka

Nincs is jobb annál, mint egy hosszú és fárasztó nap végén lehuppanni a kanapéra és megnézni egy jó filmet. Ilyenkor az ember olyan filmre vágyik, amely kikapcsolja, szórakoztatja, épp ezért ebben a cikkben összegyűjtöttem néhány vígjátékot, ami garantáltan jó választás lehet a lazításhoz!

Igazán szórakoztató vígjátékok

Nagytudásúak 1-2. (Les Profs)

Ez a francia vígjáték egy iskolában játszódik, méghozzá Franciaország leggyengébben teljesítő iskolájában, ahol rekordot dönt a leérettségizni képtelen diákok száma. Mivel emiatt az iskolát a bezárás fenyegeti, egy forradalmi módszert találnak ki a sikeres érettségi reményében: összegyűjtik az ország legrosszabb tanárait, akik aztán szabad kezet kapnak, hogy gatyába rázzák a tanulókat. Természetesen a legrosszabb jelzőt okkal érdemelték ki ezek a tanárok, óratartási szokásaikból és problémamegoldó módszereikből rengeteg komikum születik. A francia humor minden jellegzetes formája megjelenik, biztosítva a folyamatos nevetést.

Általában a folytatások sokkal gyengébbek szoktak lenni, szerencsére ez erre a filmre nem igaz; a Nagytudásúak 2. épp akkorát szól, mint az első rész. Ebben a részben a tanári kart azzal bízzák meg, hogy Anglia legjobb magániskolájában tanítsanak, ahová a királynő unokája is jár. A trónörökös fikarcnyit sem óhajt foglalkozni az érettségivel, így aztán a tanároknak mindent be kell dobni, hogy teljesíteni tudják a feladatukat. Ebben a filmben a már ismert francia humor kiegészül némi angol humorral is, amitől csak még szórakoztatóbb az egész!

hirdetes

Baromi őrjárat 1-2. (Super Troopers)

Íme a másik iskolapéldája annak, hogy igenis vannak jó folytatással rendelkező filmek. A Baromi őrjárat szereplői autópályarendőrök Vermont államban, akiknek az őrsét a bezárás fenyegeti. Ezt igyekeznek megakadályozni egy nagy fogással, hogy bebizonyítsák, szükség van rájuk. Azonban az állomány tagjai nem a komoly viselkedésükről híresek, mindenféle vicceket, tréfákat követnek el a szolgálatban töltött és az azon kívüli órákban, amelyek a nézőket roppantul szórakoztatják, de hogy őket közelebb viszik-e a céljukhoz, az kérdéses.

hirdetes
 

A második részben aztán folytatódnak a csapat kalandjai, áthelyezik őket egy olyan városkába, mely hamarosan az USA részét képezi majd, egyelőre azonban Kanadához tartozik. A helyiek – a rendőrök és civilek egyaránt – nem különösebben örülnek ennek a változásnak, így aztán az őrjárat tagjait sem fogadják túl lelkesen. Ezek az ellentétek, illetve az állomány tagjainak megnyilvánulásai ismét olyan jelenetekhez vezetnek, amelyeknek köszönhetően a nézők nem tudják abbahagyni a nevetést.

A következő oldalon további filmek várnak!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Római strandfürdő

Római strandfürdő: Rómaifürdő Budapest egyik városrésze a III. kerületben. A városrész... Tovább

Béke-barlang

Béke-barlang:  1952-ben tárták fel hazánk harmadik leghosszabb barlangját, amely 7193... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa