hirdetes

Vígmajális - Május elsején 128. születésnapját ünnepli a Vígszínház

VN

Az idén is megrendezik a Vígmajálist: május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan népszerű előadásokból, mint a Pinokkió, A Pál utcai fiúk, A padlás vagy A nagy Gatsby. Imádom ezeket a darabokat, úgyhogy én semmiképpen sem hagynám ki idén sem a Vígmajálist!

Vígmajális programok 2024 május 1

Színészekkel is találkozhatsz a Vígmajálison

Emellett kedvezményes jegyvásárlási lehetőségekkel, dedikálással és vetítéssorozattal várják az érdeklődőket, a gyerekek számára pedig játékos foglalkozásokkal készülnek - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

   

Ingyenes programok a Vígmajálison 2024-ben

A Ditrói Mór utcában kültéri programokat rendeznek, amelyeken a részvétel díjtalan. A programsorozat 14 óra 30 perctől az Így készült a Pinokkió című werkfilm vetítésével indul. A zenés darab alkotói arra törekedtek, hogy az ismert Pinokkió-feldolgozásokhoz képest minél többet megmutassanak az eredeti történet csapongó fantáziájából, játékosságából és humorából. A produkció keletkezéséről és próbafolyamatáról készült filmben bemutatják a műhelymunkát, valamint megismerhetők a szereplők és az alkotók gondolatai - írják a színház honlapján.

hirdetes
   

Gyerekprogramok is lesznek a Vígmajálison 2024-ben

hirdetes

Délután három órakor Rudolf Péter igazgató ismerteti a 2024/25-ös évad bemutatóit. Ezt követően zenés műsorral várják a közönséget: a társulat művészei részleteket adnak elő a színház előadásaiból, a koncert műsorvezetője Brasch Bence lesz. A gyereksarokban 14 és 17 óra között tartanak foglalkozásokat, lufihajtogatással, "víg-tetkó" készítéssel és arcfestéssel is várják a gyerekeket. Délután dedikálást rendeznek a színház főbejárata melletti teraszokon.
   

A bérleteseket extra program várja a Vígmajálison

Tizenegy órától a nagyszínpadon a VÍG125 dokumentum(játék)film előbemutatóját tartják a színház bérletesei számára, 18 órától pedig zártkörű díszbemutató lesz. A négyrészes, játékfilmes elemekkel gazdagított dokumentumfilm elmeséli a Vígszínház 1896-tól 2021-ig tartó 125 éves történetét, felvillantja a fontosabb fordulópontokat. Az archív felvételekkel, interjúkkal és előadásrészletekkel illusztrált filmben a kulisszák mögötti történeteket játékfilmes eszközökkel mesélik el az alkotók. A szereplők és a megszólalók között megtalálhatók a társulat egykori és mai tagjai.

A rendezvény részletes programja a színház honlapján érhető el.

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Ópusztaszer

Ópusztaszer: Ópusztaszer egy község Csongrád megye Kisteleki járásában. A Pusztaszeri... Tovább

Szegedi Füvészkert

Szegedi Füvészkert: Messze földön híres a Szegedi Fűvészkert. A 17 hektáros kertben rengeteg... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Magyar Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!