hirdetes

A világ legjobb múzeumai - köztük egy magyar is

LK

Ha a múzeumkedvelők népes táborához tartozol, és előszeretettel töltöd vakációidat múzeumlátogatással, akkor jó helyen jársz. Tervezd meg következő utazásod úgy, hogy minél többet nézhess meg az alábbi múzeumcsodákból (vagy legalább vedd fel őket bakancslistádra). Következzenek a világ legjobb múzeumai a földkerekség minden tájáról!

Ismerd meg a világ legjobb múzeumait!

Szépművészeti Múzeum – Budapest, Magyarország 

A hatalmas neoklasszikus épületben rejtőző Szépművészeti Múzeum a város talán legcsodásabb gyűjteményét tartalmazza, ahol az ősi Egyiptom hagyatékaitól kezdve a mediterrán kultúrák emlékein át egészen a spanyol, olasz, német és flamand kincsekig mindent megtalál az ember. A gyűjtemény középpontját Gróf Eszterházy Miklós egykori kollekciója alkotja, amelyet az állam 1870-ben vásárolt meg.

 

Metropolitan Művészeti Múzeum – New York City, Egyesült Államok

A Metropolitan Művészeti Múzeum az Egyesült Államok egyik legnevesebb művészeti kollekciója, amelyet mindenképpen érdemes meglátogatni, ha New York városában jár az ember.

Musée d’Orsay, Párizs – Franciaország

Ezt a múzeumot egy egykori vasútállomás épületében alakították ki. Itt tekinthető meg Franciaország művészeti alkotásainak jelentős része.

Art Institute of Chicago – Chicago, Egyesült Államok

Az Art Institute of Chicago (Chicagói Művészeti Intézmény) több mint 300 ezer alkotást sorakoztat fel a művészetek iránt érdeklődők számára.

Museo Nacional del Prado – Madrid, Spanyolország

Spanyolország röviden csak Prado néven emlegetett nemzeti múzeumában olyan neves spanyol művészek munkáit tekinthetjük meg, mint Francisco Goya, vagy Diego Velázquez.

Louvre – Párizs, Franciaország

A Louvre múzeumot senkinek nem kell bemutatni, azonban ez az intézmény sokkal többet kínál a legendás Mona Lisánál. A megfelelő időben látogatók egy rendezvényt is megtekinthetnek az intézmény előadótermében.

hirdetes

Ermitázs – Szentpétervár, Oroszország

Több mint egymillió művészeti alkotásával az orosz Ermitázs múzeumban biztosan mindenki talál olyan szépségeket, amelyek megfelelnek ízlésének.

National Gallery – London, Egyesült Királyság

Az ingyenesen látogatható londoni Nemzeti Képtárat Nyugat-Európai festményeket mutat be a XIII. és a XIX. század közötti időszakból.

Rijksmuseum – Amszterdam, Hollandia

hirdetes

Aki Amszterdamban jár, annak nem szabad kihagynia a belváros szívében díszelgő Rijksmuseumot, ahol többek között Rembrandt és Van Gogh mesterműveit csodálhatjuk meg.

Vasa Múzeum – Stockholm, Svédország

A Vasa Múzeum egyetlen attrakciója egy XVII. századi svéd hajócsoda, amelyet egy igazán egyedi élmény felfedezni.

Museo Nacional de Antropología – Mexikóváros, Mexikó

A Mexikói Nemzeti Embertani Múzeum bemutatja, hogy milyen volt Mexikó, mielőtt a spanyolok megérkeztek volna a területre. A látogatók visszautazhatnak az a gyarmatosítás előtti időkbe, hogy megismerhessék Mexikót, mielőtt még Mexikóvá vált volna.

Acropolis Museum – Athén, Görögország

Ismerd meg az Akropolisz felemelkedését, bukását, és a megőrzése érdekében folytatott munkálatokat ebben a gyönyörű, modern múzeumban.

British Museum – London, Egyesült Királyság

Jelenleg a British Museumban tekinthetők meg a világhírű Elgin-márványok, ami már önmagában elég ok kellene legyen, hogy felkeltse a művészetrajongók érdeklődését.

Van Gogh Múzeum – Amszterdam, Hollandia

Ismerkedj meg Van Gogh életével és munkásságával ebbe a neki dedikált amszterdami múzeumban. Az intézményben nem csak a mester munkáit, hanem azon művészek alkotásait is láthatjuk, akik belőle merítettek ihletet.

Galleria dell’Accademia – Firenze, Olaszország

A Galleria dell’Accademia nem egy felbecsülhetetlen értékű műalkotás otthona, de ezek közül szó szerint is kiemelkedik Michelangelo Dávid-szobra.

The National WWII Museum – New Orleans, Egyesült Államok

A Nemzeti Második Világháború Múzeum bemutatja, hogy miért tört ki a háború, hogyan vívták meg, és hogy miért nyert végül az a fél, amelyik – mindezt az Egyesült Államok szemszögéből. A múzeum területén több épület található, amelyek többek között történelmi kiállításokat, éttermeket és egy színházat rejtenek falaik mögött.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A 100 tagú cigányzenekar

A 100 tagú cigányzenekar művészi és hagyományőrző teljesítménye: teljesítményük... Tovább

Zsolnay Kulturális Negyed

 A Zsolnay Kulturális Negyed a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa projekt legnagyobb... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Külföld Magyar Utazás
X
Kövess minket facebookon!