notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez várna ránk, ha kitörne egy világháború – Gyors és végzetes lenne a kimenetel…

hirdetes

Ez várna ránk, ha kitörne egy világháború – Gyors és végzetes lenne a kimenetel…

Sz.F.

Hihetetlen, hogy mennyire gyorsan zajlana le ma egy világháború, az is eléggé meglepő, hogy milyen gyorsan halna meg az emberek többsége...a most következő cikkben megtudhatjátok ti is, mi történne akkor, hogyha ma kitörne a harmadik világháború! Reméljük, hogy erre sosem kerül sor...

Ez várna ránk, ha kitörne egy világháború – Gyors és végzetes lenne a kimenetel…

 

Nem túl optimista az amerikai hadvezetés a jövőt illetően. Szerintük tuti lesz nagy háború, az gyorsan lepereg majd és nagy pusztítást okoz. Mindezt a precíziós és automatizált fegyverzet miatt.
 

“Egy konvencionális háború a közeljövőben rendkívül végzetes és gyors lesz” – jelentette ki William Hix tábornok egy panelbeszélgetésen, ahol az USA hadseregének vezetői vesézték ki a harmadik világháború eshetőségeit – írja az Independent. Hix megállapításának alapja, hogy a mostan fegyverek már nagyrészt automatizáltak, kvázi robotok, így nagy pontossággal tudnak majd pusztítani. Hix szerint a gépek olyan tempóban lesznek képesek alapos döntéseket meghozni, amikre az emberek képtelenek reagálni, megváltozik ember és gép viszonya. A következő oldalon folytatom! 

hirdetes

 

Forrás: 24.hu

 

Ez várna ránk, ha kitörne egy világháború – Gyors és végzetes lenne a kimenetel…

 

Az oroszoknál és a kínaiaknál is döbbenetes technológiai fejlődés ment végbe a hadseregben, emiatt egy nagy háború esetén olyan pusztításra számíthatna az Egyesült Államok, amilyet már a koreai háború óta nem látott. Joseph Anderson altábornagy azt mondta, az USA egzisztenciális fenyegetéseket lát katonailag versengő, agresszív államoktól. Nem keleltt sokat várni, hogy erre bedobja Oroszország példáját.

hirdetes

 

A tábornokok persze borúlátók, mióta világ a világ, de az amerikai katonai vezetők szerint egy ilyen totális háború szinte elkerülhetetlen. Szerintük különösen nehéz lesz majd az, hogy a haditengerészet aktívan segíthesse a szárazföldre ledobott csapatokat, és haditengerészet nélkül (ld. repülőgép-hordozók) a légierő se tud ficánkolni. És akkor a kiberhadviselésről vagy az űrtechnológiáról nem is beszéltünk.

 

Az Independent “megnyugtatásul” megjegyzi, Oroszország épp a napokban rendelt el az egész nemzetre kiterjedő nukleáris hadgyakorlatot. Azt tesztelték 40 millió civil és 200 ezer mentőosztagos bevonásával, készen áll-e az ország egy kiterjedt nukleáris, vegyi vagy biológiai csapásra.

 

Forrás: 24.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
95 691
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 118 982
Közösség

Szótár

Karácsonyi népszokások

Karácsonyi népszokások: A karácsonyi ünnepek kezdete november végére, december elejére esik.... Tovább

Duna kavics

Duna kavics: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. Igazi retro édességnek számít,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 140

Átlagos értékelés: 5.0

Európa Külföld Magyar