hirdetes

Vissza a 80-as évekbe: retro smink napjainkban

xy, ZH

Ez az időszak a diszkó-stílusról szól. A sminkben szinte mindent szabad, amit manapság nehezen engedünk meg magunknak. Ismerjük meg együtt a retro-titkokat!

Retro smink

Amennyiben szeretnénk egy kicsit nosztalgiázni, megtehetjük, hogy csak egy-egy elemet ismételünk meg az 1980-as évek stílusából. Konkrétan ezt az időszakot felelevenítve pedig szinte bármi szóba jöhet, ami extravagáns és egyedi.

Jellemzők

A XX. század 80-as éveiben a legkeresettebb és legnépszerűbb megjelenések a következők voltak: 

  • Romantikus megjelenés sikkes fodrokkal, bolyhokkal, rakott szoknyákkal, magas derekú nadrággal. A 80-as évek sminkjének ebben a változatában a természetesség volt fontos: hosszú, bolyhos szempillák, halvány rúzs vagy szájfény, természetes arcszín. 

A https://makeup.hu/brand/134061/ linkre kattintva minden szükséges kozmetikum megtalálható a kívánt look létrehozásához.

  • Business-lady. Ezt a megjelenést a vállvédős kabátok és dzsekik, pumpák, nadrágkosztümök jellemzik. A smink sajátossága az volt, hogy elég világosnak kellett lennie, de nem túlzottan: természetes vagy gazdagabb tónusú árnyékok, szemceruza, vörös/barna rúzs, sima és ragyogó arcbőr. 
    hirdetes

     
  • Agresszív szexualitás, amelyet kifejezetten szűk szabású ruhák, necc harisnyanadrágok, leopárdmintás, leggingsek, miniszoknyák, dauerolt haj jellemeztek. A sminknek “fülbemászónak” kellett lennie: élénk, sokszínű, szemceruza, széles szemöldök, gyöngyházfényű rúzs, rengeteg pirosító.

A MAKEUP webáruház pontokba foglalta, milyen lépésekből válogathatunk a korszak sminkjének felelevenítéséhez:

Színek

Ha szín, akkor élénk! Nincs korlátozás, lehet elektromos kék, kanári sárga, sárgarépa, frissen nyírt fű szín, de fukszia és neon rózsaszín is. A textúrával kapcsolatos kísérletekre is nyitottak lehetünk, hiszen nagyon divatos a fémes és élénk felület, illetve a végtelen csillogás.

hirdetes

Minél merészebb, annál jobb

Ha röviden kellene beszélnünk erről az időszakról, ez a mondat tökéletesen leírná a 80-as évek tendenciáját. Azonban egy tematikus estén nem fontos túlzásokba esnünk, elég, ha néhány akcentussal kiemeljük a megjelenésünk, legyen szó csillogó tusvonalakról vagy egy élénk rúzsról.

Egyszínű szemhéj

Nagyon könnyű és igazán helyénvaló, elég mindössze az élénk szemhéjfestéket a teljes felső szemhéjon elsatírozni, akár a szemöldökig emelni. A lényeg, hogy jól satírozzuk el! A mono-makeup-ot kiegészíthetjük hosszú fekete nyilakkal, még nagyobb hangsúlyt fektetve a szemekre.

“Alsó” nyilak

A 80-as években igyekeztek minél több színt felhasználni, az alsó szemhéjat pedig egy felfelé irányuló nyíllal kiegészíteni. Tehát a felső nyíl lehet egyszerű árnyalatú, az alsó pedig kék, zöld vagy lila.

Kétszínű smoky eyes

És nem a klasszikus fehérről feketére, illetve bézsről barnára átmenet! A 80-as évek divatja megengedi, hogy rózsaszínt kékkel, zöldet sárgával, esetleg pirosat lilával kombináljuk.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

A Csodaszarvas

A Csodaszarvas: Az egyik leghíresebb magyar mese-legenda. Az Anjou-házból származó... Tovább

Kisdobos

Kisdobos: kisdobos csak az lehet(ett), aki (volt)úttörő. Kizárólag gyermekek részére... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!