hirdetes

Eddig örülhettünk a tavasznak – Érkezik a havazás és a kemény fagy!

Sz.F.

Érdemes volt megbecsülnünk a hirtelen kialakult tavaszt, ugyanis hamarosan vége szakad és visszatér a kőkemény tél, havazással és mínuszokkal, nézzük, mire számíthatunk!

Eddig örülhettünk a tavasznak – Érkezik a havazás és a kemény fagy!

Hamarosan véget ér a februári tavasz, örülhet az, aki ebben a pár napban elment kirándulni, és minél több időt töltött a szabadban, ugyanis hamarosan visszatér az igazi tél! Már szombaton és vasárnap is érezhettünk egy kis lehűlést, ráadásul sok helyen folyamatosan esett az eső, a folytatás azonban még ennél is rosszabbnak ígérkezik sajnos.

Hétfő az ország legtöbb részén számíthatunk esőzésre, napközben 5 és 10 Celsius fok között alakul a hőmérséklet, ám estére a szél északnyugatira-nyugatira, majd ismét délire fordul és sok helyen meg is erősödik.

Kedden továbbra is marad a borús idő, az előrejelzések szerint délután nyugaton szakadozhat fel a felhőzet. A nap első felében szinte mindenhol számíthatunk havazásra, havas esőre, délutánra viszont csak az ország keleti-délkeleti részén. Az északi-északnyugati szél felerősödik leginkább Nyugat-Magyarországon, néhol pedig viharossá is fokozódik. A nappali hőmérséklet 1 és 6 Celsius fok között alakul, míg éjszaka -2 és +3 fokot mérhetünk. A következő oldalon elmondom, mire számíthatunk a közeljövőben! 

hirdetes
Eddig örülhettünk a tavasznak – Érkezik a havazás és a kemény fagy!
hirdetes

Szerdán az ország jelentős részén számíthatunk hószállingózásra, havazásra, havas esőre, délután a nyugati országrészben azonban el kezd szakadozni a felhőzet, már-már egy kevés napsütést is láthatunk, máshol viszont túlnyomóan felhős marad az ég.

A délutáni-esti órákban már csak keleten számíthatunk havazásra, havas esőre, az északi szél viszont megélénkül, így sokkal hidegebbnek fogjuk érezni a nap közbeni -1 és -5 fok közötti hőmérsékletet. Éjszakára viszont visszatérnek a kemény fagyok, több helyen is mérhetünk -10 Celsius foknál hidegebbet.

A hét további részén több-kevesebb napsütésre számíthatunk, jelentős csapadék nem várható. A nappali hőmérséklet 0 és 3 Celsius fok között alakul, éjszaka viszont jelentősen lehűl a levegő, -2 és -10 Celsius fok közötti hőmérsékletre számíthatunk. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Esterházy kastély Fertőd

Esterházy kastély Fertőd: A fertődi Esterházy-kastély épületegyüttese és a benne látható... Tovább

Esztergomi vár

Esztergomi vár: Az esztergomi vár a Duna jobb partján emelkedő, több mint ötven méter magas,... Tovább

Tovább a lexikonra