hirdetes

Ez a vitamin távol tartja a szúnyogokat!


Szúnyog ellen vitaminnal

3. Használj kevesebb rovarriasztó spray-t!

A legtöbb rovarriasztó neurotoxinokat tartalmaz. Ezekből a bőrünkön keresztül elég sokat felszívunk. A méreganyagok ilyenkor rögtön a véráramba kerülnek. Ugye nem az a cél, hogy magadat is mérgezd a rovarokkal együtt? Természetesen előfordulhat olyan helyzet, hogy ezeknek a rovarriasztóknak a használata a legbiztonságosabb megoldás, de olyan helyeken, ahol nem élnek halálos kórságokat terjesztő rovarok, a B1-vitaminnal való természetes védekezés bőségesen elegendő.

4. Kettős védvonal

A B1-vitamin szedését érdemes kiegészíteni természetes rovarriasztók használatával is, hiszen egyes rovarok kezelhetetlenek lehetnek. Két összetevőből elkészítheted magadnak a természetes szúnyogriasztót! Vágj apróra friss petrezselymet és keverd össze almaecettel. Hagyd állni néhány órán át. Olívaolaj és illóolajok kombinációjából is remek szúnyogriasztókat alkothatsz, melyek más rovarok ellen is hatékonyak lesznek. Arra figyelj, hogy olyan olajat válassz, amit bőrön is alkalmazhatsz!

hirdetes

5. Ne adj otthont a szúnyogoknak!

A szúnyogok állóvízbe teszik le a petéiket, ezért ügyelj arra, hogy mindenből kiöntsd a vizet, ahol csak megállhat. Nem használt virágcserepekből, ládákból. A szúnyogok nem mennek túl messzire a fészküktől, ezért ha az udvarodban nem találnak megfelelő peterakó helyet, nagy valószínűséggel kevesebbet fogsz látni belőlük.

A szúnyogriasztásnak tehát ezernyi módja van. Nem muszáj a legveszélyesebb kémiai anyagokat választanod. Próbálj ki természetes szúnyogriasztó spray-ket és tartsd távol az otthonodtól a szúnyogokat a peterakó helyek felszámolásával. Természetesen a legfontosabb, hogy a B1-vitamin pótlásáról ne feledkezz meg! Ennek egészségedre nézve is pozitív hatásai lesznek.

hirdetes

Ha olyan helyre utazol, ahol a sárgaláz és a malária potenciális veszélyt jelentenek, utazás előtt kérd az orvosod segítségét, hogy komolyabban felkészülhess a szúnyogok ellen. Ugyanakkor átlagos esetben, ha betegségeket nem terjesztő szúnyogokkal állsz szemben, a B1-vitamin természetes, biztonságos és hatékony módszer a vérszívók ellen.

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Gróf Leiningen-Westerburg Károly

Gróf Leiningen-Westerburg Károly: Altleiningeni gróf Leiningen-Westerburg Károly Ágost honvéd... Tovább

Tapolcai tavasbarlang

Tapolcai tavasbarlang: országunk első számú különlegességei közt lehet emlegetni. Nem volt... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek Kirándulás
X
Kövess minket facebookon!