hirdetes

Hipp-hopp jönnek a legszebb idézetek a Vuk-ból

VN

Azt hiszem a kis Vuk-ot mindenki ismeri, ki innen, ki onnan, de leginkább gyerekkora óta rajongásig szereti. Nézünk is most 10 megható idézetet a Vuk-ból!

Megható idézetek a Vuk-ból

A Vuk, mint regény

Mielőtt belevágnánk kicsit beszéljünk a Vukról! Bár legtöbben a filmvászonról ismerik a ravasz barátunkat, eredetileg könyv formában jelent meg először, ráadásul egy igen neves szerző, Fekete István tollából. Beszéljünk mi is először erről a regényről egy kicsit. Először 1940-ben jelent meg a Csí című gyűjteményes kötet egyik írásaként, önálló kötetben csupán 1965-ben adták ki. Pedig ez az író 1940 és 1966 között megírt állattörténetei közül talán a legismertebb és a legsikeresebb, köszönhetően részben a belőle készült rajzfilmnek is, amiről még később esik szó. A mű egyszerre állattörténet és fejlődésregény, s bár regényeit napjainkban többnyire meseregényként vagy ifjúsági regényként ismerik, a Vuk stílusa és jellemábrázolása is túlmutat a gyermekeknek szóló mese ismérvein. Ez a könyv gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szól. 

hirdetes

A Vuk megfilmesítése

hirdetes

Az elején mondtuk, hogy ki innen, ki onnan ismeri a kis róka kalandjait, ha te nem olvastad a regényt, akkor biztosak vagyunk benne, hogy valamiféle megfilmesített verzióban már találkoztál vele. Ugyanis Dargay Attila 1972-ben nemcsak képregényben rajzolta meg a róka kalandjait, hanem 1981-ben egy „egész estés” rajzfilmet készített ez alapján, szintén Vuk címmel, ami nagy vonalakban ugyan követi a regény történetét, de néhol egyszerűsítve, máshol vidám jelenetekkel és motívumokkal kiegészíti azt. Ez szerintünk a legszélesebb körben ismert verziója a Vuknak. Olyannyira népszerű, hogy 1987-ben még az USA-ban is megjelent videókazettán, és a Nickelodeon is nem egyszer vette fel műsorára a csak The Little Fox-ra keresztelt művet.

Miután a legfontosabb dolgokat átbeszéltük a Vuk-ról, jöjjenek azok a fürge róka lábak, és surranó kis árnyak, mert hipp-hopp jönnek a legszebb Vuk idézetek, méghozzá a következő oldalon, lapozzatok egyet!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Eladó lakás Fonyód

Eladó lakás Fonyód A fővárostól mindössze másfél órára fekszik hamisítatlan, csodás... Tovább

Csokonai Vitéz Mihály

Csokonai Vitéz Mihály: Csokonai Vitéz Mihály költő. Csokonait a magyar irodalom egyik... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Állatok Érdekességek Magyar Magyarország Magyarság Programajánló Regény Szórakozás Történelem
X
Kövess minket facebookon!