hirdetes

Hogyan varázsold otthonod wellness oázissá?

B. Á. , ZH

Az otthon a kikapcsolódás és a feltöltődés színtere. Egy fárasztó nap után itt lelnénk új erőre, ezért korántsem mindegy, hogy milyen környezet áll hozzá rendelkezésre. Ingatlanvásárlás során érdemes szem előtt tartani azt, hogy mekkora fürdőszoba áll rendelkezésre, hiszen elsősorban ez az a helyiség, amire az otthoni wellness kapcsán gondolunk. 

otthon wellness a fürdőben

A startlak.hu információi szerint egyre többek érdeklődnek az ingatlanpiacon az olyan lakások, házak iránt, melyekben a szokványos fürdőszoba méretnél nagyobb kap helyet. Ennek köszönhetően ugyanis kényelmes élettér alakítható itt ki, és nem kell kerülgetni a mosógépet, a szárítógépet és a polcokat. 

A mai kor emberének egyre nagyobb igénye van arra, hogy a rendelkezésre álló szabadidőben valóban tökéletes feltöltődésben lehessen része. Nem mindig van idő és energia arra, hogy valamelyik gyógyfürdőben pihenhessünk, így a leginkább kézenfekvő az otthon ilyen irányú kialakítása. Egy méretes kád, vagy egy extra kényelmet biztosító zuhanykabin alapvetőnek számítanak. Ha mód van rá, akkor mindkettőt érdemes kialakítani a helyiségben. 

Az otthon szerves része 

A fürdőszobára érdemes úgy tekinteni, mint az otthon szerves részére. Gondoltál már rá, hogy milyen lenne, ha a dekorálás terén is így gondolná rá? Helyezz képeket a falra, tegyél fel polcokat. Néha érdemes túllendülni a hagyományos fürdőszobabútorokon, hiszen sokkal otthonosabb hatás érhető el, ha egyéb alapanyagok, színek, formák is helyet kapnak az enteriőrben. 

hirdetes

Fókuszban a világítástechnika 

A fények nélkülözhetetlenek a terekből, s ez különösen így van akkor, ha a gyakran ablak nélküli fürdőszobáról van szó. A klasszikus fürdőszobai világítás elmaradhatatlan, de a hangulatteremtésre is érdemes hangsúlyt helyezni. Ennek kitűnő eszköze lehet a LED szalagok használata. Napjaink kínálatában elérhetőek olyan típusok, melyek vízállóak és kifejezetten alkalmasak a fürdőszobába. Választhatsz fehér fényeket, de a változtatható színű szalagok is kiválóan megállják itt a helyüket. 

Készítmények elérhető távolságban

A fürdőkád szélére felhalmozott készítményeket sokan nem kedvelik, ugyanis megnehezítik a takarítást. Érdemes úgy kialakítani a fürdőszobát, hogy egy kádfürdőzés alkalmával is elérhető távolságban legyenek a készítmények, például a kád melletti polcokon. Akár a falon körbefutó megoldás mellett is dönthetsz. 

Luxus ingatlanok szaunával

Budapesten és a vidéki nagyvárosok kertvárosi övezetében is szép számmal megtalálhatóak olyan luxus ingatlanok, amelyek esetében kiemelt hangsúlyt helyeztek a wellness élményre. Ha rendelkezésedre áll elegendő anyagi háttér, akkor szaunával, belső medencével rendelkező, extra kényelmet biztosító, prémium színvonalú ingatlan mellett is dönthetsz. 

hirdetes

Alapvetően elmondható azonban, hogy ez a fajta luxus az átlagember számára nem elérhető. Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy ne teremthetnéd meg környezetedben azt a nívót, amitől minden nap egy wellness oázisban éreznéd magad. Ne feledkezz meg a stílusteremtésről, mely bizonyos szempontból fontosabb, mint hogy hódolhatsz-e otthon is a szaunázás élményének. 

Otthonos meghittség a wellness jegyében 

Ha otthonosan érzed magad a lakásban, az már egy jó kiindulópont az ellazulás felé. Használd ki a fények, az eltérő textúrák és formák jelentette előnyöket, és az így kialakított fürdőszobában add át magad a pihenésnek. Egy habos kádfürdő akár rituálé is lehet a munkanap után, mely közelebb visz a belső békéhez. Igyál egy meleg teát, vagy nézd meg kedvenc sorozatodat tableten úgy, hogy közben a meleg vízben élvezed az illatok selymességét. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Grassalkovich kastély

Grassalkovich kastély: Magyarország egyik, ha nem a legjobb állapotban lévő kastélyáról van... Tovább

Halotti beszéd és könyörgés

Halotti beszéd és könyörgés: Az egyik legismertebb fennmaradt mű a múltból. A Halotti... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek