hirdetes

Zalacsány szívében rejtőzik egy kis tó, ahol elbújhatunk a világ elől

ZH

Zalacsány, a zalai vidék gyöngyszeme, olyan hely, ahol az idő lassabban telik, és a természet szépségei veszik körül az embert. Ez a bájos falu a Zalai-dombság ölelésében fekszik, csak néhány kilométerre a Balaton nyugati partjától.

Zalacsányi horgásztó

Zalacsány, a természet ölelésében


A Balaton vidékének bájától néhány kilométerre, a Zalai-dombság szívében, ott rejtőzködik Zalacsány, egy kis falu, melyet a természet szerelmeseinek kifejezetten érdemes felfedezni. Ennek a varázslatos környezetnek a középpontjában egy hatalmas tó található, mely nyugalmat és békét sugároz, ideális helyszín a mindennapi rohanás elől való menekülésre.

Azonban nemcsak a táj szépsége miatt érdemes ide látogatni, hanem egy rejtett kincs miatt is, amely a falu határában található: a Zalacsányi-horgásztó. Ez a tó egy igazi nyugodt menedék, ahol elbújhatunk a mindennapi világ zajától, és egy kis időre elmerülhetünk a természet ölelésében. A tavat körülvevő ösvények és a vadregényes erdőkben futó tanösvény lehetőséget kínálnak a természeti csodák felfedezésére és a pihenésre. Csodáljuk meg együtt ezt a csodálatos helyet, ahol az élet tempója lassul, és a természet minden pillanatban megigéz!

hirdetes


A Zalacsányi-horgásztó egy rejtőzködő gyöngyszem

A Zalacsányi-horgásztó gyönyörű tükörszerű vízfelülete magával ragadja a látogatókat. Itt egy körbe sétáló ösvény is vezet, így a természet szerelmesei kényelmes sétával fedezhetik fel a tó partjának bájait. Azok, akik inkább a csend és a víz közelségét keresik, számos stégen is letelepedhetnek, hogy teljes mértékben elmerüljenek a természeti környezetben.

hirdetes

Ezt a tavacskát, melyet kettős patak táplál, 1991-ben hozták létre. A hely nem csak a csendre és nyugalomra vágyó kirándulók számára tökéletes, hanem a horgászoknak is kiváló lehetőséget nyújt. A tóban megtalálható számos különböző halfaj, így a horgászok számára is vonzó úti célpont.

#https://www.instagram.com/explore/tags/zalacs%C3%A1nyihorg%C3%A1szt%C3%B3/?img_index=1#

Látnivalók a környéken

Ha már a környéken járunk, mindenképp érdemes felfedezni a Körtvélyesi tanösvényt is, mely a tó közelében kezdődik és egy izgalmas erdei túrára invitál minket. Az ösvény több mint 3 kilométeren keresztül halad át a vadregényes erdőn, fenyők és akácok között. A túra során információs táblák segítségével mélyebb betekintést nyerhetünk a környék természeti kincseibe, a zalai erdők életébe és az itt zajló erdészeti tevékenység jelentőségébe.

Az erdőben található faaprítékkal borított út könnyen járható, így a kisebb gyerekekkel érkező családok is élvezhetik a túrát. A pihenőpadok és kényelmes pihenőhelyek pedig lehetővé teszik a felfedezők számára, hogy megálljanak, élvezzék a friss levegőt és a természet csendjét.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Lángos

Lángos: a nyár slágere, mely nem csak a meleg évszakban számít ínycsiklandozónak. Az egyik... Tovább

Dráva

Dráva: A nagy magyarországi folyók egyike. A Dráva a Duna jobb oldali mellékfolyója 40 095... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Európa Hírek Kirándulás Magyar Magyarország Programajánló Szórakozás Utazás