hirdetes

Kihagyhatatlan látnivalók Zirc és környékén

P.B.

Zirc Veszprém megyében található, és hazánk legmagasabban fekvő városának mondhatjuk. A 82-es főút mentén fekszik Veszprém és Győr között. Ebben a cikkben pedig Zirc és Környékének látnivalóit mutatjuk be.
 

Ideális belföldi utazás

Zirci Arborétum 

Mindenkinek csak ajánlani lehet ezt a csodálatos helyet, mely Zirc belvárosában helyezkedik el. Most ősszel különösen hangulatos látványt nyújt a lehulló színes levelek miatt, de garantáltan megtaláljuk minden évszakban a szépségét a ciszterci apátság angolkertjéből létrehozott parkjában. A közel 20 hektáros területen a legidősebb fák a 400 éves kort is elérik. A fák körülölelik a halas tavat, mely körül sétát tehetünk, és lehetőségünk van megpihenni is, ugyanis több pad is kihelyezésre került, melyekhez asztalok is társulnak. 

Zirci Ciszterci Apátság és Látogatóközpont

Az apátság és a rend története egészen 800 évvel ezelőttig nyúlik vissza, melyet a látogatók meg is tekinthetnek, hiszen a szerzetesek mesélnek az életükről, emellett a tárgyi emlékek visszarepítenek az időben. Megtekinthetünk műtárgyakat, különböző alkotásokat, illetve interaktív táblák segítségével is információk birtokába juthatunk. A szerzetesek kézműves dolgokat is készítenek, például szappant és sört.

hirdetes

 Ciszterci Műemlékkönyvtár 

Ha már Zircen járunk, akkor mindenképp érdemes meglátogatni a Reguly Antal Műemlékkönyvtárat, mely múzeumként is működik, és az érdeklődők idegenvezető segítségével járhatják be a különböző termeket, és közben hallhatják a történetét. 

Bakonybél 

Autóval körülbelül 20-30 percre található Bakonybél, ahol idén fejezték be a felújításokat, ugyanis többek között a Szent Mauríciusz Monostort is felújították. Szerzetesek élnek a monostorban, ahol arborétum is található, melyet természetesen ők gondoznak. A vendégek különböző ajándéktárgyakat vásárolhatnak, melyeket saját kezűleg készítenek, például szappanokat, csokoládékat, söröket vehetünk. Ha mindez nem lenne elég, még kávézási lehetőség is van, és különleges ízeket kóstolhatunk, úgy mint gyógynövényes teák, forrócsokoládék és szörpök. 

hirdetes


Továbbá Bakonybélben található a Pannon Csillagda is, melynek egyik előnye, hogy évszaktól függetlenül mindig látogatható, illetve alkalmas azok számára, akik nyitottak a tudomány iránt és érdekli őket a csillagászat. A csillagászattörténeti kiállításon űrkutatási és csillagászati ismeretekkel gyarapíthatjuk tudásunkat és nem mindennapi vetítésen vehetünk részt. 


További információkért lapozz a következő oldalra!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Gyulai kolbász vagy gyulai pároskolbász

Gyulai kolbász vagy gyulai pároskolbász: Hungarikum. A Gyulai Kolbász története lassan... Tovább

Augusztus 20

Augusztus 20.: Augusztus 20-a Magyarország első számú nemzeti ünnepe az államalapítás és az... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld
X
Kövess minket facebookon!