hirdetes

Záporokkal és zivatarokkal érkezik a nyár? Heti időjárás jelentés

VN

Mondani szokás, hogy a májusi eső aranyat ér, és mostanában erre nem is lehet panasz. Ha az előrejelzések nem csalnak, akkor gyakorlatilag a hét minden napján fog egy kis eső esni, tehát érdemes lesz esernyővel, vagy valamilyen széldzsekivel készülni. Mutatjuk az OMSZ pontos időjárás előrejelzését!

zivataros nyári idő májusban

Várható időjárás kedden

A felhősebb nyugati tájak kivételével több órára kisüt a nap. A déli órákig főként a Nyugat-Dunántúlon, majd másutt is az erőteljessé váló gomolyfelhő-képződésből délutántól, késő délutántól egyre többfelé várható zápor, zivatar. Délnyugat felől zivatarrendszer is érkezik, amely gyengülve halad északkelet felé. Az intenzívebb cellákat felhőszakadás, jégeső, viharos szél kísérheti. Zivataroktól függetlenül megélénkül, napközben több helyen megerősödik a délkeleti, keleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 26 és 31 fok között alakul, de a felhősebb nyugati tájakon hűvösebb idő várható. Késő estére 16, 22 fok közé hűl le a levegő.

Várható időjárás szerdán

A gomoly- és fátyolfelhők mellett általában többórás, de délelőtt az északkeleti harmadban és az Északnyugat-Dunántúlon még kevesebb napsütés várható. Délelőtt hazánk északi felén, délután már inkább az északkeleti harmadban és a Nyugat-Dunántúlon számíthatunk záporra, zivatarra. A délnyugatira, nyugatira forduló szél többfelé megélénkül, helyenként - főként zivatarok mentén - megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 28 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb idő.

hirdetes

Várható időjárás csütörtökön

A gomoly-, illetve fátyolfelhők mellett általában többórás napsütés várható, majd éjjel erősen felhős területek is lesznek. Szórványosan előfordulhat zápor, zivatar. A többnyire nyugati, északnyugati irányú szél időnként megélénkül. Zivatarban erős vagy viharos lökések is lehetnek. Hajnalban 9, 16, délután 22, 27 fok valószínű.

Várható időjárás pénteken

hirdetes

Az erősen felhős tájakon is gomolyosodik a felhőzet. Napközben főleg gomoly- és fátyolfelhők lesznek, emellett általában több órára kisüt a nap. Több helyen valószínű záporeső, zivatar. Sokfelé megélénkül a déli szél. Zivatar térségében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is várhatók. A hajnali 9, 16 fokról 20 és 27 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Várható időjárás szombaton

A gomoly-, illetve fátyolfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A délkeleti, keleti szél sokfelé megélénkül, zivatar térségében átmenetileg erős vagy viharos lökések is lehetnek. Hajnalban 9, 16, a délutáni órákban 23, 29 fokot mérhetnek.

Várható időjárás vasárnap

A gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre van kilátás. Elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Az északkeleti, északi szelet több helyütt élénk, néhol erős, zivatarban akár viharos lökések is kísérhetik. A hajnali 9, 17 fokról 23, 29 fokig melegszik fel a levegő.
 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szótár insert teszt

Szótár insert teszt   Tovább

Csabai kolbász vagy csabai vastagkolbász

Csabai kolbász vagy csabai vastagkolbász: Hungarikum. A Csabai kolbász mai formájának... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek