hirdetes

Sokan nem is ismerik Zugló csodás japánkertjét

VN

Sokan még csak nem is tudják, hogy milyen kincsre lehet Zuglóban bukkanni: egy csodaszép japánkertre. A helyiek minden tavasszal a csodájára járnak, hamarosan cseresznyevirág ünnepet is rendeznek.
 

Zuglói Japánkert megközelítés

Zuglói Japánkert

Már többször hallottam róla én magam is, hogy van egy csodás japánkert Zuglóban. Sok jót olvastam róla, azok az ismerőseim, akik voltak már itt, ódákat zengettek róla. Megközelíteni nagyon egyszerű, és a belépőjegy sem drága, de valahogyan eddig mindig kimaradt, amit őszintén, nagyon is bánok. A Zuglói japánkert ugyanis nemcsak egy egyszeri látnivaló, hanem valami olyasmi, amit akár minden hónapban is fel lehet keresni, de tavasszal különösen ajánlott. Bizony, Magyarország legelső japánkertjéről beszélek, aminek történet már 100 évre tekint vissza. Ha mond valakinek valamit, akkor ez egy hagyományos  archaikus síkvidéki teakert még a Muromachi korszakból ( ez a több évezredes japán kertépítészeti hagyomány utolsó előtti korszaka volt, ahogyan mi olvastuk). Az egész kultrából, és hagyományokból ami nagyon átjön ebben a japánkertben az a lassulás, a befelé fordulás, a természettel együtt lélegzés. Itt lehetősége van az embernek különleges növények között kicsit kiszakadni a pörgős nagyvárosi életből. Rengeteg pad is van, ami a pihenést segíti.

hirdetes

Mi található a Zuglói Japánkertben?

Sok különleges növény japán stílusú elrendezésben. Az én kedvencem a különleges tórendszer volt, ami felett több kis híd is ívelt át. A gyerekek innen nézték az apró halacskákat a tófenéken, vagy éppen a szigeteken ugrándoztak. Volt egy hatalmas bambusz rengeteg is, és különleges fenyők, hatalmas tobozokkal, de van lilaakác, aranyvessző, sőt még japánbirs is. A kert eredete 100 évre nyúlik vissza, az elbeszélések szerint a 30-as években még a japán hercegi pár is ellátogatott ide egy teadélutánra, akiknek nagyon megtetszett a kert, olyannyira, hogy még ajándék növényeket is küldettek hazaérkezvén, egyenesen a palotából. Tényleg nagyon különleges, és autentikus a hely, amit nemcsak a japán kultúra iránt lelkesedőknek tudunk ajánlani. Nézzétek csak meg a galériában, mennyire szép a Zuglói japánkert. 

hirdetes


Zuglói Japánkert meglátogatása

A KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégiumnál lehet belépni a kertbe, ahol eredetileg jegykiadó automaták vannak az előtérben, azonban amikor mi voltunk, ezek nem működtek. A portán lehetett jegyet váltani, ahol a kedves hölgy iránymutatást is adott a kert bejárásához, Fontos azonban, hogy mi csak készpénzzel tudtunk fizetni. A Zuglói japánkert Budapesten a Kövér Lajos utca 1. szám alatt található. Belépő ára: teljesárú jegy 1200 Ft, kedvezményes (nyugdíjas, pedagógus, diák): 800 Ft, és vannak csoportos kedvezmények is. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Vízkereszt

Vízkereszt: Január 6-án van a napja, mely még mindig a téli népszokások közé sorolandó.... Tovább

Buzsáki lakodalmas szokások

Buzsáki lakodalmas szokások:  Körülbelül a századfordulón jött el az az időpont, mikor... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Magyarország Magyarság Programajánló Utazás
X
Kövess minket facebookon!