hirdetes

Egyetlen euróért árulnak házakat ebben az olasz városban

Sz.F.

Az egyik legszebb olasz város is csatlakozott ahhoz a programhoz, aminek lényege az, hogy egyetlen egy euróért vehetnek házat az emberek. Nézzük a részleteket! 

Egyetlen euróért árulnak házakat ebben az olasz városban

Az utóbbi időben egyre több olasz város és falu bukkan fel, ahol egyetlen euróért kínálják az otthonokat a helyi önkormányzatok. Az efféle „szellemvárosok” és rohamosan fogyatkozó népességű települések igyekeznek minél előbb minél több lakót szerezni. Az önkormányzatok általában olyan ingatlanokat hirdetnek meg egyetlen eurós áron, amelyek némi felújítást igényelnek. A fő kikötés szerint az új tulajdonosoknak a házba kell költözniük és egy adott időkereten belül el kell végezniük annak felújítását. Ez azt jelenti, hogy az egy eurós házakat megpályázó vevőknek bizonyítaniuk kell valahogyan, hogy megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkeznek a munkálatok kivitelezésére.

hirdetes

Nemrégiben egy új olasz település is csatlakozott az egy eurós ingatlanok mozgalmához – Zungoli az olasz Campania régióban, azon belül pedig Avellino megyében található. A község nagyjából egy órányi autóútra fekszik Avellino városától, Campania és Puglia régiók határán. Zungolit Olaszország egyik legszebb településének tartják – nagyjából 600 méterrel a tengerszint fölé, egy zöld hegy tetejére épült. Galériánkban számtalan képet találhatsz, amik bemutatják ezt a nem mindennapi, mesés kis települést: 

hirdetes

Ez a középkori község egy XI. századi kastélynak is otthont ad, amelyet egy XV. századi földrengés után újjáépítettek. Az erődítménynek eredetileg négy hengeres tornya is volt az épület négy sarkában, de a földrengést követően nem építették újra mindet. Az épület homlokzata 30 méter széles és 14 méter magas. 

Egy másik jelentős helyi látványosság a XVI. században épült San Francesco kolostor. Az óvárost hagyományos olasz kőépületek alkotják. Történelemmel átitatott macskaköves utcáit hamisítatlan olasz vidéki hangulat járja át. A település legfontosabb gazdasági tevékenységei a földművelés és a kézművesség. Egészen az újkőkorszakból fennmaradt leletekre bukkantak a környéken, de a Romai Birodalom korából is előkerült néhány pénzérem illetve harcászati kellék.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Géza fejedelem

Géza fejedelem: Géza – keresztségben kapott nevén István – magyar nagyfejedelem 972... Tovább

Rendezvényhelyszín

Rendezvényhelyszín hotelben   Ha rendezvényhelyszín, akkor hotel? Számtalan előnyt... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Külföld