hirdetes

Hihetetlenül elgondolkodtató sorok azoknak, akik 1990 előtt születtek!

Sz.F.

Ha te is 1990 előtt születtél, akkor olvasd el ezeket az elgondolkodtató sorokat! Elképesztő, hogy mennyit változott a világ azóta, minden más volt akkoriban, ezt a cikket a mai fiataloknak is ajánlom! Mutassátok meg ismerőseiteknek is!

Hihetetlenül elgondolkodtató sorok azoknak, akik 1990 előtt születtek!

Hihetetlen áremelkedés?

Akik a 80-as, 90-es években születtek, vagy még hamarabb, azok most láthatják, hogy a házak ötvenszer többe kerülnek, mint amikor a mi szüleink megvették a családi házukat. A lakáshiteleket még az elkövetkezendő 50 évben is fizetni kell, ha az ember saját otthont szeretne. Nincsenek emlékeink a holdra szállásról, sem a véres háborúkról, de meg van az általános műveltségünk.

Luxus a bukósisak?

Mi vagyunk az utolsó generáció, akik még bújócskáztak, vagy ugróköteleztek, az utolsók, akik még pénzérmés telefont használtak. Mi vagyunk a legelsők, akik videós estéket tartottak, vagyis kikölcsönöztük a videokazettákat és 2 napon keresztül a szobában ültünk és csak néztük a filmeket. Mi vagyunk az elsők, akik színes meséket láthattak, és akik lecserélhették a kazettákat CD-kre.

hirdetes

Divat márkák mégis minek?

Mi még hordtunk török farmereket és volt Puma cipőnk, azért az már nagyon divatosnak számított. Az óvodában magyar nyelven tanultuk a verseket, nem angolul. Mi még boldog születésnapot kívántunk, nem Happy Birthday-t. A családi szórakozáshoz hozzátartozott a Dallas, aki azt mondja, hogy nem nézte, az vagy hazudik, vagy nem volt tévéje.

A csapvíz a legjobb szomjoltó!

A külföldi reklámokat örömmel figyeltük, alig vártuk, hogy náluk is legyen olyan rágógumi, vagy olyan menő vízi pisztoly. Csapvizet ittunk, mégsem voltunk betegek. Mi még az ABBA, Ace Of Base, Dj Bobo korszakban nőttünk fel.

hirdetes

Ilyen volt régen

Mi voltunk azok, akik először ittunk Coca Colát és mi fedeztük fel először az internetet. Nem csörgettük meg a játszótársainkat, hogy jöjjenek le játszani, felkiabáltunk nekik. Nem volt dolby surround system, csendben voltunk, hogy halljuk a filmet. Nem volt Nintendo, se PlayStation, de volt tetris, amivel egy hónapig játszottunk, majd mikor meguntuk felkerült a polcra. Mi voltunk az utolsók, akik még elpirultak.

Mi egy győztes, álmodozó generáció vagyunk!

Forrás

Forrás: Kép: Fortepan / Chuckyeager tumblr

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Erzsébet híd

Erzsébet híd: Budapest főhídjainak egyike, sőt az egyik legjellegzetesebb hidunk, mely... Tovább

Macskafogó

A Macskafogó 1986-ban bemutatott magyar–német–kanadai rajzfilm, amelyet Ternovszky... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Retró
X
Kövess minket facebookon!