Arany János, a balladák magyar Shakespeare-je

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Február 18. - Bernadett
Hírdetés
 | Szerző: SZ.F.
címkék: Érdekességek, Magyar, Magyar történelem, Magyarország, Magyarság

Arany János, a balladák magyar Shakespeare-je

Hírdetés
Hírdetés
Arany János, a balladák magyar Shakespeare-je

Magyarország művészettörténetének egyik legtermékenyebb alakjaként Arany János nevét és balladáit minden magyar ismeri. Elevenítsük fel egy kicsit az iskolai emlékeket és vizsgáljuk meg közelebbről az egyik legjellegzetesebb magyar költő életét és munkásságát.

A kezdetek

 

Arany János az egykor történelmi Magyarország, ma pedig Románia területén található Nagyszalontán született 1817-ben. János tíz gyermek egyike volt, és egy azon kettő közül, akik megérték a felnőttkort.

 

Arany már fiatal korában érdeklődött a tanítás iránt, 14 éves korában pedig tanítósegédnek állt, hogy szüleit támogathassa. Miután a Debreceni Református Kollégium falai között német és francia nyelvet tanult, rövid időre egy színjátszó csoporthoz is csatlakozott.

Hírdetés

 

Későbbi karrierje során újságszerkesztői és tanári pályára terelte – mindez az előtt történt, hogy a ma jól ismert, egyik legnagyobb magyar költővé vált volna. A következő oldalon folytatom! 

 

Hírdetés
Hírdetés

Így neveltek minket a 70-es, 80-as években, mégis élünk! - Milyen jó is volt akkor az élet!

Így neveltek minket a 70-es, 80-as években, mégis élünk! - Milyen jó is...

2018-02-10

A mi gyerekkorunkban más volt az élet és mégis túléltük, szüleink az akkori elvek alapján neveltek minket. Nem is volt az olyan rossz, nekünk még volt gyerekkorunk!

Tippek egy sikeres céges családi nap megszervezéséhez

Tippek egy sikeres céges családi nap megszervezéséhez

2018-02-12

Céges családi napot szervezel? Nem kell mindjárt megijedni – tény, hogy ez a küldetés megannyi buktatót hoz magával, de ha tudod, hogy mik ezek, akkor időben felkészülhetsz rájuk, és elkerülheted őket. Ismerj meg te is 7 egyszerű, de jól bevált tippet, amiknek köszönhetően tökéletes céges családi napot szervezhetsz kollégáidnak!

10 érdekesség a Mátyás-templomról, amelyet mindenkinek illik tudni

10 érdekesség a Mátyás-templomról, amelyet mindenkinek illik tudni

2017-12-21

Tény és való, a Mátyás-templom Magyarország egyik legelbűvölőbb épülete, amelynek méltán jár csodájára a világ. Azt mindenki tudja, hogy a Budai Várban található, de ezen kívül mit lehet még róla tudni? Most tíz olyan érdekességet osztok meg veletek, amel


2018-02-12 A vecsési savanyúság története

A vecsési savanyúság az idők során világhíressé vált, ez pedig nem is véletlen! Ismerkedjetek meg ti is a vecsési savanyúság történetével, tudjatok meg mindent a magyar konyha egyik legjellegzetesebb, nélkülözhetetlen tagjáról!

2018-01-23 A középkor csodája - Bemutatjuk a Jáki templomot

A Jáki templom Magyarország egyik legszebb, és legrégebbi épületei közé tartozik, éppen ezért mutatjuk most be nektek ezt a nem mindennapi templomot! Magyarország középkorának egyik meghatározó képviselője, ismerkedjetek meg közelebbről a Jáki templommal!

2018-02-08 Magyar húsvéti receptek

Magyar húsvéti receptek - Ismerjétek meg a legjobb, legízletesebb magyar húsvéti ételek receptjeit, nem csak a sonkát, és a tojást mutatjuk be nektek, hanem további finomságokat!

2018-01-30 A legjobb programok a március 15-i hosszú hétvégére

Március 15-e az 1848-'49-es forradalom és szabadságharc emléknapja. Mivel azonban szerencsére idén ez a különleges nap csütörtökre esik, így nagy örömünkre hosszú hétvégére számíthatunk. Mi most összegyűjtöttünk néhány remek lehetőséget nektek erre a négy napra, amelyek nektek is jól jöhetnek programválasztáskor.

Amire büszkék lehetünk – 5 egyedülálló magyar épület, amit mindenképp látnod kell!

Magyarország tele van szebbnél szebb, egyedülálló csodával! Vannak olyan épületek is, amik mellett nem lehet elmenni csak úgy, érdemes megnéznünk...

Készítsünk isteni finom körömpörköltet!

Vacsorára egy kicsit nehéz étel, de ebédnek annál jobb! A férfiak egyik kedvenc ételét mutatom be nektek, nézzük, hogyan készül az isteni finom...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.