Balaton Már csatlakoztam Köszi, most nem

Balaton felvidék csodái

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Július 18. Szerda - Frigyes
Hírdetés
 | Szerző: Pi
címkék:

Minden ami a Balaton felvidék

Minden ami Balaton felvidék

A Balaton-felvidék hazánk egyik legcsodálatosabb része. A Magyar-tengert öleli közre és egy személyben ad lehetőséget arra, hogy a rossz idő esetén ne kelljen semmittevéssel tölteni az időnket, hanem kirándulhassunk és csodákat láthassunk.

A Balaton-felvidék a szó igazi értelmében a Balaton északi partján, nyugati-keleti irányban húzódó kiemelkedés, fennsík a Bakony és a Keszthelyi-fennsík között. A Bakonytól a veszprém–nagyvázsony–tapolcai törésvonal választja el.Elképesztően gazdag vidék látnivalói közül most néhányat felsorolunk, aztán a következő oldalon található videóban be is mutatunk.

Hírdetés

Itt vannak többek közt az egykori bazaltvulkánokból lett tanúhegyek, melyek a túrázók kedvencei közé tartoznak. A Badacsony mellett itt van a Csobánc, a Haláp és a Tóti-hegy is, ezek is  megérnek pár napot.

Jópofa látogatást lehet tenni Kápolnapusztán a  bivalyrezervátumában, ahol több száz őshonos állat dagonyázik és legelészik.Nem szabad kihagyni a tapolcai tavasbarlangot, melyet a látogatóközponton keresztül lehet felkeresni. A barlang tíz termében egy titokzatos világ tárul fel a látogatók előtt.A Kis-Balaton körül érdemes a Kányavári-szigetet és a Búbos vöcsök tanösvényt bejárni.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park alacsony fényszennyezettsége és csillagos éjszakái miatt igazi kuriózumnak számít. Az egyik legismertebb része a Tihanyi-félsziget, ahol a levendulavirágzás mellett érdemes megnézni még a Belső-tavat, a visszhangot, a bencés apátságot és a nem mindennapi kilátást is.Ha már kirándul az ember, akkor nem szabad elfelejteni a Káli-medencét sem. Leghíresebb része a Hegyestű, aminek a természet és az ember együtt formálta bazaltoszlopait.

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.