Nézd meg, hogy miért Budapest Európa Hollywoodja!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Április 26. Csütörtök - Ervin
Hírdetés
 | Szerző: LK
címkék: Érdekességek, Magyar

Budapest, Európa Hollywoodja

Hírdetés
Hírdetés
Nézd meg, hogy miért Budapest Európa Hollywoodja!

Budapestet egyetlen magyarnak sem kell bemutatni, azonban külföldön sokáig csak nagyon ritkán hallhattuk a magyar főváros nevét. A helyzet azonban az utóbbi évtizedek folyamán sokat változott, és a hazánkban forgatott (sikeres, vagy éppen kevésbé ismert) külföldi filmek jóvoltából sokan láthatták egy-egy jelenetben felbukkanni a Keleti pályaudvart, vagy éppen a Bálna épületét.

A hazai kedvező forgatási díjakat és Budapest változatos építészetét eltekintve nem is igazán meglepő, hogy az utóbbi években több nagyobb filmes projekt központjává vált a magyar főváros. Országunk központja valóban kiérdemelte az európai Hollywood nevet, hiszen olyan sztárok fordultak már meg nálunk forgatási célokból, mint Jennifer Lawrence, Ryan Gosling vagy Harrison Ford.

Hírdetés

 

Vessünk egy áttekintő jellegű pillantást arra, hogy miért is olyan népszerű a külföldi filmesek körében a magyar főváros!

 

Látnivalók

Budapest számtalanszor „alakított” már más városokat, bizonyos helyszíneket pedig csak a fővárosban gyakran megforduló nézők ismerhettek csak fel. A Duna partján megcsodálható Bálnát azonban még a vidékiek is felismerhették a 2015-ös Mentőexpedíció című film NASA főhadiszállásaként. A Keleti már biztosan többeknek volt ismerős, amikor megpillantották a 2016-ban megjelent Infernóban.

 

A hazánkban készült filmek forgatási munkálatainak oroszlánrésze azonban a Budapesttől nem messze elhelyezkedő etyeki Korda Filmstúdiókban történik, amelyet az érdeklődők meg is látogathatnak, ha éppen nem folynak munkálatok a falai között.

 

De térjünk is vissza a város utcáira. A Budavári Palota és a Lánchíd feltűnnek a 2015-ös Kémben, amit senki se tévesszen össze a 2002-ben megjelent, és részben szintén Budapesten forgatott Én, a kém című filmmel.

 

A Magyar Állami Operaház és látványos beltere több alkalommal is láthatók a Houdini minisorozat részeiben, a fürdők rajongói pedig bizonyára felismerték a Gellért gyógyfürdőt Ryan Gosling egyik nemrégiben készített fotósorozatának helyszíneként.

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés

Budapesten turistaként

Budapesten turistaként

2018-04-21

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy minden évben külföldön töltse a szabadidejét. A jó hír az, hogy hazánkban is megannyi hely vár arra, hogy felfedezzük mindazt, amit kínál az érdeklődők számára. Példának okáért itt van mindjárt Budapest, országunk központja!

A kovászos uborka a magyar konyha egyik nagy csodája!

A kovászos uborka a magyar konyha egyik nagy csodája!

2018-04-21

A kovászos uborka az egyetlen savanyúság, ami mind fölött áll. De ismered a titkos tulajdonságait is? A kovászos uborka sokféleképpen tesz jót az emberi szervezetnek, emellett azonban meglepő hatással lehet a lelkiállapotra is.

A magyar népviseletről röviden

A magyar népviseletről röviden

2018-04-24

A magyarok népviseletének történelme és öltözködésünk hagyományai évszázadokra nyúlnak vissza. A Kárpát-medencében való letelepedésünk óta az ország különböző részein több népcsoport is kialakult, melyek a mai napig jellegzetes stíluselemeket használnak fel művészeti alkotásaikban, beleértve persze a ruházatot is.


2018-04-23 Hihetetlen méretekkel rendelkező darazsak jelentek meg Magyarországon!

Óriási méretekkel rendelkező darazsak bukkantak fel Magyarországon, mostani cikkünkben bemutatjuk nektek a legnagyobb darazsakat a világon. Ismerd meg te is ezeket a hatalmas rovarokat.

2018-04-25 A székelykapu

Mostani cikkünkben a nem mindennapi szépséggel rendelkező székelykapukat mutatjuk be nektek, ismerjétek meg ti is ezeket a valóban mesés műremekeket!

2018-04-25 Pünkösdi programok 2018

Pünkösdi programok országszerte – A legjobb pünkösdi programokat hoztuk el, vegyetek részt ti is Magyarország legjobb pünkösdi programjain, nézzétek meg, melyek a legjobb pünkösdi programok Magyarországon! Pünkösdi programok Magyarországon.

2018-04-20 Budapesten járt a világhírű szakács, Jamie Oliver

Mindenki nagy kedvence, a kertben főzicskéző szuperséf, Jamie Oliver a héten először látogatott el Budapestre, hogy részt vegyen új étterme megnyitóján a Budai várban. A Zsidai Grouppal közösen vitt éttermek száma egyel nőtt, és végre a brit sztárséf is el tudott látogatni Budapestre. A sajtótájékoztatón sok mindent megtudtunk róla és ételeiről is.

Pünkösdi programok 2018

Szeretnénk egy kis segítséget nyújtani mindenki számára, ezért most elhoztuk a legjobb pünkösdi programokat! Töltsétek az ünnepet ti is vidáman,...

A világ legszebb kávéházai - köztük egy magyar is!

Miután az európai kávéházak a kortárs művészek közkedvelt találkozóhelyeivé váltak a XIX. és XX. században, igazi kulturális intézményekké...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.