Ezeket az európai kastélyokat neked is látnod kell!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Április 26. Csütörtök - Ervin
Hírdetés
 | Szerző: LK
címkék: Érdekességek, Magyar

Tündérmesébe illő európai kastélyok, várak

Hírdetés
Hírdetés
Ezeket az európai kastélyokat neked is látnod kell!

Akár királyi mulatozásokra alkalmas palotákat, akár kőfalas erődítményeket szeretne látni az ember, Európában mindent megtalál. Tarts velünk egy időutazásra néhány ritkán emlegetett európai kastélyba, amiket mindenképpen érdemes meglátogatni, ha a közelben jár az ember!

10. Peleș-kastély, Románia

A Kárpátok erdőkkel borított hegyoldalai tökéletes hátteret biztosítanak a Peleș-kastély által nyújtott vadregényes látképnek. A hegyescsúcsú tornyokkal ékesített épület 1875-ben készült el, és II. Károly román király nyári rezidenciájaként szolgált.

 

 

9. Bajmóc vára, Szlovákia

Mintha csak egy fantasy filmből húzták volna elő, Bajmóc várának tornyai és falai valóban egy tündérmese hangulatát idézik. Az épület a francia Loire menti kastélyok mintájára készült.

Hírdetés

 

 

8. Veliki Tabor kastély, Horvátország

Ez zömök, vöröscserepes kastély a XV. században épült, létrejötte pedig javarészt a magyar Ráttkay család nevéhez fűződik. A bent működő múzeumban gyógyászati kellékek, kardok, festmények, kerámiák és régi járművek is megtekinthetők.

 

 

7. Törcsvári kastély, Románia

A Törcsvári kastély volt már erődítmény, királyi rezidencia és katonai kórház is. Itt játszódik a Drakuláról szóló regény is, azonban a legendás III. Vlad (aki a vámpírgróf karakterét ihlette) sosem látogatott el ide.

 

 

6. Malborki vár, Lengyelország

A Malborki várat egykor szerzetes lovagok használták arra, hogy a területen fenntartsák a Német Lovagrend hatalmát. Itt szedték be a vámot az áthaladó hajóktól is.

 

Hírdetés
Hírdetés

Budapesten turistaként

Budapesten turistaként

2018-04-21

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy minden évben külföldön töltse a szabadidejét. A jó hír az, hogy hazánkban is megannyi hely vár arra, hogy felfedezzük mindazt, amit kínál az érdeklődők számára. Példának okáért itt van mindjárt Budapest, országunk központja!

A kovászos uborka a magyar konyha egyik nagy csodája!

A kovászos uborka a magyar konyha egyik nagy csodája!

2018-04-21

A kovászos uborka az egyetlen savanyúság, ami mind fölött áll. De ismered a titkos tulajdonságait is? A kovászos uborka sokféleképpen tesz jót az emberi szervezetnek, emellett azonban meglepő hatással lehet a lelkiállapotra is.

A magyar népviseletről röviden

A magyar népviseletről röviden

2018-04-24

A magyarok népviseletének történelme és öltözködésünk hagyományai évszázadokra nyúlnak vissza. A Kárpát-medencében való letelepedésünk óta az ország különböző részein több népcsoport is kialakult, melyek a mai napig jellegzetes stíluselemeket használnak fel művészeti alkotásaikban, beleértve persze a ruházatot is.


2018-04-23 Hihetetlen méretekkel rendelkező darazsak jelentek meg Magyarországon!

Óriási méretekkel rendelkező darazsak bukkantak fel Magyarországon, mostani cikkünkben bemutatjuk nektek a legnagyobb darazsakat a világon. Ismerd meg te is ezeket a hatalmas rovarokat.

2018-04-25 A székelykapu

Mostani cikkünkben a nem mindennapi szépséggel rendelkező székelykapukat mutatjuk be nektek, ismerjétek meg ti is ezeket a valóban mesés műremekeket!

2018-04-25 Pünkösdi programok 2018

Pünkösdi programok országszerte – A legjobb pünkösdi programokat hoztuk el, vegyetek részt ti is Magyarország legjobb pünkösdi programjain, nézzétek meg, melyek a legjobb pünkösdi programok Magyarországon! Pünkösdi programok Magyarországon.

2018-04-20 Budapesten járt a világhírű szakács, Jamie Oliver

Mindenki nagy kedvence, a kertben főzicskéző szuperséf, Jamie Oliver a héten először látogatott el Budapestre, hogy részt vegyen új étterme megnyitóján a Budai várban. A Zsidai Grouppal közösen vitt éttermek száma egyel nőtt, és végre a brit sztárséf is el tudott látogatni Budapestre. A sajtótájékoztatón sok mindent megtudtunk róla és ételeiről is.

Pünkösdi programok 2018

Szeretnénk egy kis segítséget nyújtani mindenki számára, ezért most elhoztuk a legjobb pünkösdi programokat! Töltsétek az ünnepet ti is vidáman,...

A világ legszebb kávéházai - köztük egy magyar is!

Miután az európai kávéházak a kortárs művészek közkedvelt találkozóhelyeivé váltak a XIX. és XX. században, igazi kulturális intézményekké...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.