Gyermekekkel az étteremben - Gondtalan, boldog percek, mikor együtt a család

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. November 20. Hétfő - Jolán
Hírdetés
címkék: Gasztronómia

3 módja, hogy az éttermi étkezés gyermekeiddel is üdítő program legyen

Hírdetés
Hírdetés
Gyermekkel az étteremben - Hogy ne kerüljünk kínos helyzetbe

Készen állsz arra, hogy gyermekeiddel együtt menj étterembe? A kínos helyzetek elkerülése érdekében próbáld ki ezeket a tippeket, és garantáltan békés élményben lesz részed!

Néhány külföldi étterembe egyenes tilos gyermekkel érkezni, más helyeken pedig előfordul, hogy diszkréten, táblákkal jelzik a szülők számára a gyermekektől elvárt viselkedést. Erre kiváló példa az alább látható vicces tábla a következő felirattal:

 

„Szeretjük a gyerekeket, ám kérjük, ügyeljen rá, hogy ne mászkáljanak el!

A felügyelet nélkül hagyott gyermekeknek eszpresszót és ingyen kiskutyát adunk.

Hírdetés
Köszönjük”

 

 

 

Természetesen mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy egy, a gyermekekkel való ebéd az étteremben nem a pihenésről szól. Ügyelnünk kell rájuk, és nevelnünk is kell őket. Előfordulhat, hogy kevesebbet fogyasztanak, vagy kilötykölik az ételt, ugyanakkor hogyan várható el tőlük, hogy megfelelően viselkedjenek egy étteremben, ha távol tartjuk őket az ilyen programoktól?

Legyen szó kisebb, vagy nagyobb gyerkőcökről, nem elég, ha csak otthon mondjuk el nekik az illemszabályokat, a gyakorlatban is meg kell mutatni, hogyan működik mindez!

 

Győződjünk meg arról, hogy gyermekbarát-e a kiválasztott étterem!

 

Léteznek kifejezetten gyerekbarát éttermek, amelyek kedves személyzetén túl gyermekmenüvel és olykor animátorral vagy a gyermekek számára kialakított játéksarokkal várják csemetéinket. Az Ypsilon Café-ban például utóbbi kettő is megtalálható, így nem kell amiatt aggódnunk, hogy gyermekünk pár perc után, megunva az étkezést távozásra szólít fel bennünket, vagy unalmában az étellel kezd el játszani. Az ilyen helyeket - mint például az előbb említett remek éttermet, az Ypsilon Café-t is - a barátságos légkör és a tolerancia jellemzi. Ide kattintva asztalt is foglalhatunk hozzájuk.

 

Érdemes hát gyermekeink éttermekkel való ismerkedését gyermekbarát étteremben elkezdeni, mind az apróságok, mind pedig saját érdekünkben.

 

Együnk korán!

 

Egy álmos, s az éhségtől nyűgös gyermekkel nehéz bánni, gondoljunk csak magunkra, milyen ingerlékenyek vagyunk mi felnőttek is éhesen és kimerülten! Minél fiatalabb gyermekünk hát, annál korábban célszerű vacsorára az étterembe érkezni, akár már este 6-kor is.

 

 

Ebben az időben az éttermekben kevesebben lesznek, ráadásul még csemetéink sem fáradtak el és éheztek meg annyira, hogy attól nyűgössé váljanak.

 

Az vacsorát követően pedig vélhetően lecsúszik majd egy kis édesség, ami – mint tudjuk – élénkítő hatással van a gyerekekre, ezért ha éjfélkor még nem a fa tetejéről szeretnénk leszedni szívünk csücskét, akkor méginkább ez a korai vacsoraidőpont az ideális választás.

 

Tisztázzuk az illemszabályokat!

 

Mielőtt elhagynánk otthonunkat, üljünk le gyermekeinkkel és mondjuk el nekik, hogy milyen viselkedést is várunk el tőlük az étteremben. Ha csemeténk még túl fiatal ahhoz, hogy minden kérésünket megértse, akkor próbáljuk meg valamilyen formában a legfontosabbakat bemutatni neki.

 

 

Az elvárások minden családban változók, de van néhány alapvető illemszabály, amelyeket a gyermekektől is elvárnak. Nem, nem lehet ráfogni egy elmulasztott köszönésre, hogy „ó, ő még pici”!

 

 

Lássuk csak, mi az a néhány illemszabály, amely minden gyermektől elvárt:

  • Hangos köszönés megérkezéskor.
  • Az étel megköszönése.
  • Nem tolerálható a futás, kiabálás és az étellel való játék, s annak dobálása.

 

Ha megfogadjátok tanácsainkat, akkor hamarosan egy kellemes és üdítő kikapcsolódásként tekinthetek majd az étteremben elköltött, közös családi ebédekre.

Hírdetés

A magyar szalámi története

A magyar szalámi története

2017-10-24

Az évek alatt valóban világhírsnévre tett szert a magyar szalámi, mostani cikkünkben bemutatjuk nektek a téliszalámi történetét, érdemes megismerned neked is!

A tökéletes császármorzsa receptje!

A tökéletes császármorzsa receptje!

2017-10-20

A császármorzsát külföldön és itthon is nagyon sokan szeretik, azonban csak kevesen ismerik a tökéletes receptjét! Készítsétek el a tökéletes császármorzsát!

Érdekességek a gulyásról – a magyar kedvenc története

Érdekességek a gulyásról – a magyar kedvenc története

2017-10-12

Nagyon sok érdekességet osztok meg most veletek a magyarok egyik legnagyobb kedvencéről, ami nem más, mint a gulyás! Cikkünkben a pincegulyás receptje is megtalálható!


2017-10-11 Gulyás "külföldi" módra :D

Ez a "gulyás recept" egy népszerű, külföldi oldalon található. Számtalan országban próbálják elkészíteni a magyar gulyást... De ez a recept mindegyiken túltesz! :D

2017-10-26 Márton nap Magyarországon

Márton nap Magyarországon, mikor van Márton nap, milyen népszokások jellemzőek Márton napra. Ismerjük meg Márton nap hagyományait, Márton nap népszokásait.

2017-10-26 Csörögefánk (forgácsfánk) recept

A csörögefánk a magyarok egyik legkedvesebb eledelét mutatom most be nektek, ismerkedjetek meg a csörögefánkkal, cikkünkben egy szuper receptet is találhattok!

2017-11-10 Gyerekkorunk nagy kedvence - Készítsünk túrós batyut!

Sokunk nagy kedvence volt régen és ma is, viszont manapság már nem olyan finom sajnos, mint annó! Éppen ezért mutatom nektek egy nagyon szuper túrós batyu receptet!

Undorodom ezektől a "politikusoktól!" Gulyás Márton elmész te a francba!

Ki a fene az a Gulyás Márton, és miért teheti tönkre mások megélhetését önérdekből? Legyen már elég a megélhetési politikusokból! Takarodjatok!  

Így készül a nagyi gyógyító tyúkhúslevese

Ha vasárnapi ebédről vagy fejfájásról, esetleg gyomorpanaszokról van szó, akkor sokan azonnal a nagyi csirkehúslevesére gondolunk. Ahány ház, annyi...