Gyermekekkel az étteremben - Gondtalan, boldog percek, mikor együtt a család

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. Szeptember 24. - Gellért
Hírdetés
címkék: Gasztronómia

3 módja, hogy az éttermi étkezés gyermekeiddel is üdítő program legyen

Hírdetés
Hírdetés
Gyermekkel az étteremben - Hogy ne kerüljünk kínos helyzetbe

Készen állsz arra, hogy gyermekeiddel együtt menj étterembe? A kínos helyzetek elkerülése érdekében próbáld ki ezeket a tippeket, és garantáltan békés élményben lesz részed!

Néhány külföldi étterembe egyenes tilos gyermekkel érkezni, más helyeken pedig előfordul, hogy diszkréten, táblákkal jelzik a szülők számára a gyermekektől elvárt viselkedést. Erre kiváló példa az alább látható vicces tábla a következő felirattal:

 

„Szeretjük a gyerekeket, ám kérjük, ügyeljen rá, hogy ne mászkáljanak el!

A felügyelet nélkül hagyott gyermekeknek eszpresszót és ingyen kiskutyát adunk.

Hírdetés
Köszönjük”

 

 

 

Természetesen mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy egy, a gyermekekkel való ebéd az étteremben nem a pihenésről szól. Ügyelnünk kell rájuk, és nevelnünk is kell őket. Előfordulhat, hogy kevesebbet fogyasztanak, vagy kilötykölik az ételt, ugyanakkor hogyan várható el tőlük, hogy megfelelően viselkedjenek egy étteremben, ha távol tartjuk őket az ilyen programoktól?

Legyen szó kisebb, vagy nagyobb gyerkőcökről, nem elég, ha csak otthon mondjuk el nekik az illemszabályokat, a gyakorlatban is meg kell mutatni, hogyan működik mindez!

 

Győződjünk meg arról, hogy gyermekbarát-e a kiválasztott étterem!

 

Léteznek kifejezetten gyerekbarát éttermek, amelyek kedves személyzetén túl gyermekmenüvel és olykor animátorral vagy a gyermekek számára kialakított játéksarokkal várják csemetéinket. Az Ypsilon Café-ban például utóbbi kettő is megtalálható, így nem kell amiatt aggódnunk, hogy gyermekünk pár perc után, megunva az étkezést távozásra szólít fel bennünket, vagy unalmában az étellel kezd el játszani. Az ilyen helyeket - mint például az előbb említett remek éttermet, az Ypsilon Café-t is - a barátságos légkör és a tolerancia jellemzi. Ide kattintva asztalt is foglalhatunk hozzájuk.

 

Érdemes hát gyermekeink éttermekkel való ismerkedését gyermekbarát étteremben elkezdeni, mind az apróságok, mind pedig saját érdekünkben.

 

Együnk korán!

 

Egy álmos, s az éhségtől nyűgös gyermekkel nehéz bánni, gondoljunk csak magunkra, milyen ingerlékenyek vagyunk mi felnőttek is éhesen és kimerülten! Minél fiatalabb gyermekünk hát, annál korábban célszerű vacsorára az étterembe érkezni, akár már este 6-kor is.

 

 

Ebben az időben az éttermekben kevesebben lesznek, ráadásul még csemetéink sem fáradtak el és éheztek meg annyira, hogy attól nyűgössé váljanak.

 

Az vacsorát követően pedig vélhetően lecsúszik majd egy kis édesség, ami – mint tudjuk – élénkítő hatással van a gyerekekre, ezért ha éjfélkor még nem a fa tetejéről szeretnénk leszedni szívünk csücskét, akkor méginkább ez a korai vacsoraidőpont az ideális választás.

 

Tisztázzuk az illemszabályokat!

 

Mielőtt elhagynánk otthonunkat, üljünk le gyermekeinkkel és mondjuk el nekik, hogy milyen viselkedést is várunk el tőlük az étteremben. Ha csemeténk még túl fiatal ahhoz, hogy minden kérésünket megértse, akkor próbáljuk meg valamilyen formában a legfontosabbakat bemutatni neki.

 

 

Az elvárások minden családban változók, de van néhány alapvető illemszabály, amelyeket a gyermekektől is elvárnak. Nem, nem lehet ráfogni egy elmulasztott köszönésre, hogy „ó, ő még pici”!

 

 

Lássuk csak, mi az a néhány illemszabály, amely minden gyermektől elvárt:

  • Hangos köszönés megérkezéskor.
  • Az étel megköszönése.
  • Nem tolerálható a futás, kiabálás és az étellel való játék, s annak dobálása.

 

Ha megfogadjátok tanácsainkat, akkor hamarosan egy kellemes és üdítő kikapcsolódásként tekinthetsz majd az étteremben elköltött, közös családi ebédekre.

Hírdetés

Híres magyar borvidékek, amelyeknek méltán jár csodájára a világ

Híres magyar borvidékek, amelyeknek méltán jár csodájára a világ

2017-08-09

Sokan vagyunk, akik az ünnepi vacsorákat egy pohár borral koronázzuk meg, s ehhez a hazai borkínálatból bőven van szerencsénk válogatni. Most három híres borvidéket mutatunk be.

Szilvás gombóc recepttel

Szilvás gombóc recepttel

2017-08-05

A magyarok egyik legnagyobb kedvencét mutatom be nektek, cikkünkből kiderül, hogyan készíthettek isteni finom szilvás gombócot, megéri kipróbálni! Szilvás gombóc

Mákos nudli recepttel

Mákos nudli recepttel

2017-07-15

Ha szereted a tésztás ételeket, akkor biztos vagyok benne, hogy a nudlit is imádod! Olcsó és nem mellesleg hihetetlenül finom, most megmutatom a legjobb receptet hozzá!


2017-07-10 Lecsó recept minden magyarnak!

Mindenki kedvencét, a lecsót mutatom most be nektek egy kicsit közelebbről! Lecsó receptet, lecsó érdekességeket hoztam nektek, mindent elmondok, ami lecsó!

2017-08-16 Igazi magyar kakaós csiga recept

A most következő cikkünkben elmondjuk nektek, hogyan készül az igazi, hamisítatlan magyar kakaós csiga, készítsetek ti is kakaós csigát a recept alapján!

2017-08-22 A magyar konyha 6 különleges titka

A magyar konyha világhírűvé vált az évek során, nem is véletlen ez. Most mutatok hat különleges titkot, amit a külföldiek is szeretnek a magyar kinyhában!

2017-08-30 Ismerjük meg közelebbről Tokajt

Tokaj csodáit mutatjuk most be nektek, ismerjétek meg ti is közelebbről a magyar borok egyik legnagyobb hazáját, ami nem más, mint Tokaj! Tokajt mutatjuk be nektek!

Ismét magyar város főterét választották Európa legszebbjének!

2016-ban is egy magyar város főterét választották a legszebbnek, akkor Mosonmagyaróvárra lehetünk nagyon...

Nagyon korán érkezett a havazás, nézzük, mire számíthatunk!

Amíg Magyarországon szinte megállás nélkül esett az eső, addig máshol havazásra kellett...