Időjárási figyelmeztetés a nyárra

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. Szeptember 24. - Gellért
Hírdetés
címkék: Hírek, Kirándulás, Magyarország

Időjárási figyelmeztetés: jégeső és viharok!

Hírdetés
Hírdetés
Időjárási figyelmeztetés a nyárra

Időjárási figyelmeztetés: A legmagasabb fokú piros jelzés kiadása is indokolt lehet a héten! Az alábbi területeken jégesők és nagyobb viharok is várhatók!

Vasárnap a Duna-Tisza közén előforduló zivatarok kelet felé helyeződnek át. A zivatarokat felhőszakadás (20-50 mm), jégeső, viharos (60, néhol 80 km/h-t meghaladó szél) kísérheti.

A késő délutáni és esti órákban nyugat felől egy kiterjedt zivatarrendszer valószínűsíthető. Nagyobb eséllyel a Dunántúl középső és déli tájain, a középső országrészben, és az Alföldön. A kelet és északkelet felé vonuló heves zivatarokhoz több helyen viharos, helyenként 80-100 km/h-s szél, nagyobb méretű jég, és 30-60 mm csapadék is társulhat.

Hírdetés

 

A zivatarlánc kialakulásával a déli országrészben 120 km/órát meghaladó szélrohamok is előfordulhatnak az egész héten. A legmagasabb fokú (piros) jelzés is indokolt lehet.
A középhőmérséklet főként az ország délkeleti felén elérheti a 25, a Dél-Alföldön pedig a 27 fokot is. A következő oldalon megnézheted a jövő heti időjárást!

Hírdetés
Hírdetés

Te tudod, hogy melyik megyének mi a székhelye? Teszteld a tudásodat!

Te tudod, hogy melyik megyének mi a székhelye? Teszteld a tudásodat!

2017-09-10

Hazánk közigazgatásilag 19 megyére osztott, de sokan nem tudják, hogy melyik megyének melyik megyeszékhelyű város áll az élén. Most letesztelheted a tudásodat!

Ismerjük meg közelebbről Tokajt

Ismerjük meg közelebbről Tokajt

2017-08-30

Tokaj csodáit mutatjuk most be nektek, ismerjétek meg ti is közelebbről a magyar borok egyik legnagyobb hazáját, ami nem más, mint Tokaj! Tokajt mutatjuk be nektek!

Bemutatom Magyarország legészakibb települését, Füzért

Bemutatom Magyarország legészakibb települését, Füzért

2017-08-28

Füzér Magyarország legészakibb települése, mindenkinek érdemes legalább egyszer ellátogatnia ide, cikkünkben elmondom, miért olyan különleges hely Füzér!


2017-09-21 A hangulatos Hollókő

Hollókő hangulata az építészetéből és kultúrájából fakad, így nem is csoda, hogy a település az UNESCO Világörökségi Listájának része!

2017-09-09 Bükki Nemzeti Park

A Bükki Nemzeti Park csodáit mutatom most be nektek, látogassatok el velünk ti is a Bükki Nemzeti Parkba, és ismerjétek meg ezt a sok-sok szépséget, ami itt van!

2017-08-23 Lillafüred és környéke

Lillafüred Magyarország egyik legszebb, és legsokoldalúbb települése, éppen ezért most bemutatom nektek közelebbről Lillafüredet, ismerjétek meg Lillafüredet!

2017-08-25 Bemutatjuk a legszebb magyar erdőket!

Érdemes ellátogatnunk Magyarország legszebb erdőibe, főleg ősszel! Mostani cikkünkben bemutatom nektek a legszebb magyar erdőket, ismerd meg mindet! Magyar erdők

Ismét magyar város főterét választották Európa legszebbjének!

2016-ban is egy magyar város főterét választották a legszebbnek, akkor Mosonmagyaróvárra lehetünk nagyon...

Nagyon korán érkezett a havazás, nézzük, mire számíthatunk!

Amíg Magyarországon szinte megállás nélkül esett az eső, addig máshol havazásra kellett...