Puskás Ferenc: világhírű labdarúgó, a Nemzet Sportolója, az Aranycsapat és a Real Madrid sikeres játékosa, a magyarok büszkesége, örök példakép.

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. December 11. Hétfő - Árpád
Hírdetés
 | Szerző: CZs
címkék: Érdekességek, Magyar, Sport

Puskás Ferenc - A Nemzet Sportolója

Hírdetés
Hírdetés
Puskás Ferenc és az Aranycsapat

Puskás Ferenc neve méltán került fel a világ legjobb labdarúgói közé, a FIFA 100-as listájára. Minden idők legnagyobb magyar futballjátékosa, az Aranycsapat kapitánya, a Real Madrid egykori játékosa, klubcsapatok és válogatottak imádott edzője, a magyarok Puskás Öcsije. A játékban hatalmas sikereket megélt példakép emléke örökké él. 

Puskás Ferenc élete – A kezdetek

 

A legismertebb magyar labdarúgó 1927. április 1-jén, Budapesten született id. Puskás Ferenc és Bíró Margit gyermekeként. A család Puskás Öcsi születése után Kispestre költözött, ahol az édesapa labdarúgóként szerződött le. Otthonuk közvetlenül a futballpálya mellett helyezkedett el, szomszédjukban élt családjával Bozsik József, Puskás Öcsi későbbi jó barátja és csapattársa.

Hírdetés

 

A tehetséges labdarúgó a Kispest kölyökcsapatában játszott, a foci igazi szerelmévé vált, a világháború alatt sem adta fel a sportot. Puskás Ferenc 16 éves volt csupán, amikor a Kispest NB I-es felnőtt csapatába került. A Kispestből Budapesti Honvéd, az ország legnagyobb klubja alakult, Puskás Öcsi pedig a háború után a magyar válogatott tagja lett. 

 

Puskás a magyar válogatottban

 

Puskáshoz méltóan a válogatottban játszott első meccsén máris gólt rúgott Ausztria ellen, a meccset 5:2-es győzelemmel zárták. A focistát számos külföldi csapat, köztük a Juventus és a Manchester United is próbálta elcsábítani, ő azonban nem fogadta el az ajánlatokat. 1950-ben Puskás Ferenc egész életen át tartó házasságot kötött szerelmével, Hunyadvári Erzsébettel.

 

A válogatott, Puskással az élén Helsinkiben olimpiai bajnoki címet nyert 1952-ben, ami az Aranycsapat első nagy győzelme volt. Éppen ebben az évben született meg a focista és feleségének gyermeke, Anikó. 

 

A Grosics, Buzánszky, Lóránt, Lantos, Bozsik, Zakariás, Budai, Kocsis, Hidegkuti, Puskás és Czibor alkotta aranycsapat 1953-ban 80 ezer néző szeme láttára győzedelmeskedett az olasz csapat felett a római Olimpiai Stadionban az Európa-kupán. A 3:0-ás végeredményhez Puskás Öcsi 2 góllal is hozzájárult.

Hírdetés
Hírdetés

Amit a szódavízről tudni illik

Amit a szódavízről tudni illik

2017-11-29

Tudtátok, hogy mint sok minden más, a szódavíz is magyar találmány? Most mindent megtudhatsz a szódavízről, ismerkedj meg közelebbről ezzel a magyar találmánnyal!

Ilyen volt az 1987-es nagy havazás

Ilyen volt az 1987-es nagy havazás

2017-11-28

Ma már elég, hogyha leesik egy-két centi hó, és máris megáll az élet, a vonatok késnek, mint mindig, a gépjárművek döcögnek. Nem tudom, mi lenne, ha megismétlődne az 1987-es havazás.

Zseniális magyar rövidfilm - A Szalontüdő

Zseniális magyar rövidfilm - A Szalontüdő

2017-12-09

Egy megtörtént eset, egy remek novella, egy kiváló rendező és fantasztikus színészek. Mindez 7 percbe sűrítve. Remek példa arra, hogy a élet a legnagyobb tanár. Te mit gondolsz?


2017-12-01 Magyar feltalálók kvíz

Számtalan nagyszerű, világmegváltó találmány fűződik magyar feltalálók nevéhez. A következőkben egy kvíz segítségével tesztelheted, hogy mennyire ismered őket!

2017-11-28 Egy magyar volt az elsüllyedt Titanic hőse!

A Titanic tragikus balesetéről biztosan hallott már mindenki, azt viszont csak nagyon kevesen tudják, hogy egy magyar orvos, nevezetesen Doktor Lengyel Árpád mentette meg a hajószerencsétlenség túlélőit!

2017-12-06 Ilyen volt az 1986-87-es igazi nagy tél!

1987 január 12-én arra ébredt az ország, hogy szinte teljesen járhatatlanná váltak az utak. 3 napig egyfolytában hullt a hó. A több mint 100 éves hidegrekord is megdőlt.

2017-07-24 Az Európa-bajnokság hőse lett a magyar futó

A magyar futó megállt a verseny közben, csak azért, mert látta, hogy egy társa elesett és segítséget szeretett volna nyújtani neki. Emberségből jeles!

Németül tanulsz és rohadt uncsinak találod?

Németül tanulsz és rohadt uncsinak találod? Én is. Vagyis találtam eddig. De amit mutatok, az téged is meglep majd! Na nem egy kamu csoda módszerbe...

Pár szem krumpli kell a magyarok egyik nagy kedvencéhez!

A magyarok egyik legnagyobb kedvence, amit biztos vagyok benne, hogy te is nagyon szeretsz! Nem kell hozzá sok minden, most pedig meg is mutatom nektek a...