Balaton Már csatlakoztam Köszi, most nem

Betekinthetsz a híres logók és történetük mögé!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Június 18. Hétfő - Levente
Hírdetés
 | Szerző: vd
címkék: Érdekességek, Külföld

Titkok a híres logók mögött II.

Hírdetés
Hírdetés
Lássuk mi rejlik a híres logók hátterében

Minden híres márka logójának meg van a maga, saját egyedi története, hogy miért választották, hogyan alakult ki, stb. Nem mindig olyan kézenfekvő azonban számunkra, fogyasztóknak meglátni a mögöttes tartalmat ezek mögött a logók mögött. Pedig van sok olyan márka, melynek érdemes megismerni történetét és megtudni, hogyan jött létre a híres logó, mellyel a világon mindenhol találkozhatunk.

Korábbi cikkünkben már bemutatunk nektek 4 nagy világmárkát, és hogy milyen mögöttes tartalmak találhatóak a neves logók mögött. A korábbi cikket IDE kattintva tudjátok elolvasni.
A folytatásban újabb márkákról rántjuk nektek le a lepleket, mit is jelentenek a színes – vagy épp fekete-fehér – logóik és miért döntöttek úgy az alapítók, hogy ez a logó képviseli majd a márkát az évek során.

Hírdetés

 

Fanta


A ’narancsos kóla’. Bizonyára sokszor hallottuk ezt, vagy ehhez hasonló vicces átnevezéseket a Fantáról. Nem is véletlenül, hiszen létezése olyannyira összefolyik a Coca-Cola márkájával, hogy szinte kéz a kézben járnak.

Ám nem volt mindig Fanta. Az üdítő ital 1940-ben, a II. világháború alatt indult útjára, amikor is a németországi Coca-Cola cég vezetője, Max Keith úgy döntött, hogy piacra dob egy új terméket, mely gyümölcsökből készül. Megszületett az a szénsavas narancsos üditő, amit ma már mindenki csak Fanta néven emleget. Ám a név egy érdekes ötletből született. Amikor Ma Keith összehívta a dolgozókat, hogy eldöntsék, milyen nevet adnak a vadi új italnak, hirtelen senkinek sem jutott eszébe jó ötlet. Erre a vezető azt mondta a csapatnak, hogy „használják a fantáziájukat!” Erre az egyik értékesítő, Joe Knipp felpattant és az kiáltotta: „Fanta!”. Így alakult ki a ’Fantasie’ szóból a mai világhírű üdítő, a Fanta.

 

Adidas és a Puma


Lehet, hogy már sok mindenki látta az Adidas és a Puma megalakulásáról szóló 2 részes filmet, ám azoknak, akik még nem, megmutatjuk, mit is jelent valójában az Adidas és a Puma márka neve. A történet szintén Németországban kezdődött, amikor híres Dassler cipőmanufaktúra vezetőjének két fia Rudolf és Adolf Dassler úgy döntött, hogy magasabb szintre emelik apjuk cégét és egyedi sportcipőket kezdtek gyártani a II. világháború előtt a német sportolóknak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adolf volt a csendes, ám annál briliánsabb alkotó elme, aki a fő tervezője volt a cipőknek, míg Rudolf inkább az értékesítés és a vállalat vezetését intézte nagy sikerekkel. Ám a világháború után a két testvér viszonya megromlott és úgy döntöttek a cég érdekében külön válnak és így viszik tovább a cipőkészítés és ezzel a sportcipőkészítés nemes hagyományát a családban. Rudolf cégének egy erős, legyőzhetetlen állatot a Pumát választotta márkája jelképéül, mígy Adolf, akit csak Adiként hívtak a családban, vezeték és becenevének összeolvasztásából létrehozta az Adidas (ADI DASsler) világhírű márkanevet. A két cég mára már hatalmas népszerűségnek örvend nem csak a sportcipők, de a sport és utcai ruházati termékek területén is.

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés

Európa eldugott tengerpartjai, melyeket a legtöbben nem ismernek

Európa eldugott tengerpartjai, melyeket a legtöbben nem ismernek

2018-04-25

Akármelyik európai mediterrán országban is jársz, mindenhol azt hallod majd, hogy bizony ott vannak a legjobb tengerpartok. Sokan azonban nem az ilyen népszerű túlzsúfolt helyszínekre vágynak, hanem sokkal nyugodtabb, ritkábban látogatott partokon szeretnének pihenni.

Európa leggyönyörűbb épületei, amelyek az UNESCO védettségét élvezik

Európa leggyönyörűbb épületei, amelyek az UNESCO védettségét élvezik

2018-05-02

Kontinensünk telis tele van szebbnél szebb, felbecsülhetetlen értékű építészeti mesterművekkel, amelyek mind egy-egy korszak emlékét őrzik. Ezek közül nem keveset az UNESCO is felvett a Világörökségi Listájára, biztosítva ezzel, hogy még sokáig gyönyörködhessünk bennük.

Íme Európa legszebb egyetemei

Íme Európa legszebb egyetemei

2018-05-04

Habár az egyetemválasztás legfontosabb szempontja természetesen a kínált oktatás színvonala, néha nem árt szétnézni a kampuszról készült fényképek között, hiszen ez segíthet eldönteni, hogy milyen környezet vár az adott helyen.


2018-05-08 Közép-Európa legszebb operaházai

Az opera nem feltétlenül a legmegfizethetőbb, legelérhetőbb művészeti forma. Kulturális jelentőségük ellenére ezek az előadások nem tartoznak a hétköznapi emberek rendszeres szórakozásai közé. Az előadások fényűző és pompás jellegét azonban gyakran tükrözik azok az épületek is.

2018-04-21 Tündérmesébe illő települések Európában

Nem kell messzire utazni ahhoz, hogy egy igazi tündérmese részesévé válhass egy ehhez méltó helyszínen. Európa szerte találhatók olyan elvarázsolt falvak és kisvárosok, amelyeket mintha csak egy mesekönyv lapjai közül húztak volna elő.

2018-04-19 Ezek Európa legszebb városi parkjai

Európa parkok ezreivel büszkélkedhet. Az országunknak otthont adó kontinens parkjait és városligeteit milliónyi fa, virág és végtelen zöld fűtakaró díszíti. Ha szeretnél elmenekülni a hétköznapi rohanástól, és szeretnél kiengedni egy kis stresszt, akkor számos lehetőség közül választhatsz.

2018-04-12 5 hasznos tanács, amit mindenképpen érdemes tudni, ha külföldön keresel munkát

Ma már nem ritka, hogy a fiatalok a diploma megszerzése, vagy az érettségi után a külföldi munkavállalás mellett döntenek. Az Európai Uniónak köszönhetően számos lehetőség nyílt meg a külföldi munkavállalás terén. Ha te is gondolkodsz ezen, itt van az 5 legfontosabb dolog, amire mindenképpen oda kell figyelned a külföldi munkavállalás során.

Titkok és összefüggések Magyarországról

Hazánk a Kárpát-medencében pontosan Európa szívében fekszik. Mindegy, hogy az ember keletről, vagy nyugatról jön, ezen a területen át kell haladnia....

Ezeket a helyeket ne hagyd ki, ha Zalaegerszegen jársz

Zalaegerszeg Zala megye székhelye, megyei jogú város. Egyike Magyarország legvirágosabb, legzöldebb városainak. Összegyűjtöttük, hogy melyek azok a...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.