Betekinthetsz a híres logók és történetük mögé!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Március 22. Csütörtök - Beáta
Hírdetés
 | Szerző: vd
címkék: Érdekességek, Külföld

Titkok a híres logók mögött II.

Hírdetés
Hírdetés
Lássuk mi rejlik a híres logók hátterében

Minden híres márka logójának meg van a maga, saját egyedi története, hogy miért választották, hogyan alakult ki, stb. Nem mindig olyan kézenfekvő azonban számunkra, fogyasztóknak meglátni a mögöttes tartalmat ezek mögött a logók mögött. Pedig van sok olyan márka, melynek érdemes megismerni történetét és megtudni, hogyan jött létre a híres logó, mellyel a világon mindenhol találkozhatunk.

Korábbi cikkünkben már bemutatunk nektek 4 nagy világmárkát, és hogy milyen mögöttes tartalmak találhatóak a neves logók mögött. A korábbi cikket IDE kattintva tudjátok elolvasni.
A folytatásban újabb márkákról rántjuk nektek le a lepleket, mit is jelentenek a színes – vagy épp fekete-fehér – logóik és miért döntöttek úgy az alapítók, hogy ez a logó képviseli majd a márkát az évek során.

Hírdetés

 

Fanta


A ’narancsos kóla’. Bizonyára sokszor hallottuk ezt, vagy ehhez hasonló vicces átnevezéseket a Fantáról. Nem is véletlenül, hiszen létezése olyannyira összefolyik a Coca-Cola márkájával, hogy szinte kéz a kézben járnak.

Ám nem volt mindig Fanta. Az üdítő ital 1940-ben, a II. világháború alatt indult útjára, amikor is a németországi Coca-Cola cég vezetője, Max Keith úgy döntött, hogy piacra dob egy új terméket, mely gyümölcsökből készül. Megszületett az a szénsavas narancsos üditő, amit ma már mindenki csak Fanta néven emleget. Ám a név egy érdekes ötletből született. Amikor Ma Keith összehívta a dolgozókat, hogy eldöntsék, milyen nevet adnak a vadi új italnak, hirtelen senkinek sem jutott eszébe jó ötlet. Erre a vezető azt mondta a csapatnak, hogy „használják a fantáziájukat!” Erre az egyik értékesítő, Joe Knipp felpattant és az kiáltotta: „Fanta!”. Így alakult ki a ’Fantasie’ szóból a mai világhírű üdítő, a Fanta.

 

Adidas és a Puma


Lehet, hogy már sok mindenki látta az Adidas és a Puma megalakulásáról szóló 2 részes filmet, ám azoknak, akik még nem, megmutatjuk, mit is jelent valójában az Adidas és a Puma márka neve. A történet szintén Németországban kezdődött, amikor híres Dassler cipőmanufaktúra vezetőjének két fia Rudolf és Adolf Dassler úgy döntött, hogy magasabb szintre emelik apjuk cégét és egyedi sportcipőket kezdtek gyártani a II. világháború előtt a német sportolóknak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adolf volt a csendes, ám annál briliánsabb alkotó elme, aki a fő tervezője volt a cipőknek, míg Rudolf inkább az értékesítés és a vállalat vezetését intézte nagy sikerekkel. Ám a világháború után a két testvér viszonya megromlott és úgy döntöttek a cég érdekében külön válnak és így viszik tovább a cipőkészítés és ezzel a sportcipőkészítés nemes hagyományát a családban. Rudolf cégének egy erős, legyőzhetetlen állatot a Pumát választotta márkája jelképéül, mígy Adolf, akit csak Adiként hívtak a családban, vezeték és becenevének összeolvasztásából létrehozta az Adidas (ADI DASsler) világhírű márkanevet. A két cég mára már hatalmas népszerűségnek örvend nem csak a sportcipők, de a sport és utcai ruházati termékek területén is.

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés

El Camino, a világ legősibb zarándokútja

El Camino, a világ legősibb zarándokútja

2018-02-21

Ismerkedjünk meg a világ legősibb, és leghosszabb zarándokútjával, az El Camino-val, vagy más néven Szent Jakab-úttal! Nézzük, miért olyan érdekes ez a közkedvelt zarándokút!

Lecserélődik az ikonikus krokodil

Lecserélődik az ikonikus krokodil

2018-03-06

A világ szinte mindenki tudja mit jelent egy pólón, cipőn, vagy bármilyen ruhadarabon egy kis zöld krokodil. Most el fog tűnni! A Lacoste merész, ám annál dicséretesebb döntésre szánta el magát, és egy nemzetközi kampányuk során megválnak legendás logójuktól, a krokodiltól. De nem kell aggódni, nem örökre!

Titkok a híres logók mögött I.

Titkok a híres logók mögött I.

2018-03-09

Disney, Audi, Google és még sorlhatnánk tovább a híres márkákat, melyekkel nap mint nap találkozunk. De tudjuk-e, hogy milyen örténet áll a híres logók hátterében? Lerántjuk a leplet nagy világmárkák logóiról és megmutatku, valójában mit is jelentenek a híres logók valójában!


2018-03-13 A világ legérdekesebb palotái

A paloták rengeteg régi emléket őriznek magukban. Nem csak építészetileg, hanem történelmileg is lenyűgöző egyik másik története. Szobáikban lépkedve úgy érezhetjük, visszarepülünk az időben és úgy láthatjuk a világot, mint a több évszázada vagy akár évezredekkel ezelőtt ott élő uralkodók. Megmutatjuk most a világ talán legérdekesebb palotáit.

2018-01-03 Megdöbbentő sorok – Egy külföldi nő szemével ilyenek a magyar férfiak!

Egy Amerikában élő nő mondja el, miért lett teljesen elege a magyar férfiakból, a cikkből kiderül, miben másak a külföldi férfiak, elgondolkodtató sorok!

2017-12-29 Világhírű sztárok, akikről csak kevesen tudják, hogy magyar felmenőkkel rendelkeznek

Világhírűek, gazdagok, elismertek. Három ismérve cikkünk szereplőinek. A negyedik pedig az, amit csak nagyon kevesen tudnak: mindegyikőjük magyar származású. Te gondoltad volna róluk?

2017-12-15 Reneszánsz festmények, amelyek borzalmasan csúf csecsemőket ábrázolnak

Ha eddig azt gondoltad, hogy a reneszánsz a kifinomultság időszaka volt, akkor ezen festmények láttán, elképzelhető, hogy újragondolod eddigi álláspontodat. Összeállításunkban ugyanis, olyan meghökkentően csúnya csecsemőket láthattok, amelyek ellentmondan

Tóth Gabi új párja már családra vágyik!

Tóth Gabi és új párja alig egy hónapja jelentették be, hogy hivatalosan is egy párt alkotnak, máris komoly kapcsolat sejthető a pár között.

Magyar divatmárkák, amiket érdemes megismerned

Habár viszonylag ritkán hallunk erről, Magyarország igenis gazdag, színes és változatok designok otthona, ha a divatról van szó. Egyes divattervezőink...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.