Balaton Már csatlakoztam Köszi, most nem

Halad a Liget Projekt

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Július 18. Szerda - Frigyes
Hírdetés
 | Szerző: Pi
címkék:

Gőzerővel halad a Városliget átépítése

Liget Projekt gyorsasága

Jó ütemben haladnak a Liget Budapest Projekt építkezései, az év végére több kiemelt fejlesztés is elkészülhet, ahogyan a tervek már előre megjósolták.

Jó ütemben haladnak a Liget Budapest Projekt építkezései, az év végére több kiemelt fejlesztés is elkészülhet, ahogyan a tervek már előre megjósolták.

A Városliget teljes megújítása ma Európa legnagyobb kulturális fejlesztésének számít. A Néprajzi Múzeum és az állatkert bővítéseként megvalósuló Pannon Park már jó ütemben épül, a történetének legnagyobb rekonstrukcióját követően a Szépművészeti Múzeum októberben, a teljes körűen felújított Olof Palme Ház helyén létrejövő Millennium Háza pedig a jövő év közepén nyitja meg kaput.

Hírdetés

Az elmúlt hetekben elkezdődött a Dózsa György úti mélygarázs mélyépítése, a Magyar Zene Háza építése még a nyáron, az Új Nemzeti Galéria kivitelezése pedig az év második felében kezdődik el. Év végére elkészül az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK) épülete. A parkfejlesztés első üteme is lezárul, a nyár végére megújul a Vakok kertje és létrejön egy korszerű sportközpont is. A közönség már birtokba vehette a városligeti kutyás élményparkot is, amely az ország legkomplexebb, legkülönlegesebb kutyás oázisa, naponta csaknem ezer kutya használja. A területen lebontott épület helyén 5 ezer négyzetméternyi új zöldfelület jött létre.

Az október 30-án újra megnyíló Szépművészeti Múzeummal egy "óriási kulturális adósság megfizetése, ami Liget Budapest Projekt kulcsa. Ráadásul hetven év után a látogatók ismét birtokba vehetik a Szépművészeti Múzeum egykor legpompásabb termét, a Román Csarnokot, amely a projekt egyik kulcsa.

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.