hirdetes

Filmajánló- Igaz történetek alapján

Silkó Noémi

Filmajánló- Igaz történetek alapján


Nagyon sok műfajú film létezik, de általában, amikor egy film igaz történet alapján készül, az nagyobb figyelmet kap, és a legtöbbször hatalmas sikereket ér el. Hiszen egy ilyen típusú film sokkal jobban meg tudja érinteni a nézőt, vagy adott esetben sokkal kíváncsibbá teszi egy olyan sztori ami megtörtént a valóságban is és végre beleláthatunk a részletekbe is.

Filmajánló- Igaz történetek alapján

Életrevalók


Az egyik legsikeresebb film az elmúlt évtizedben. A film egy gazdag, nagyon elit világból származó fehér férfi és egy rosszabb körülmények közül érkező, zűrös életű néger férfi barátságát mutatja be. A film mostanság, az utóbbi helyzetre való tekintettel megint csak nagyon aktuálissá vált. Ugyanis a világ több részén nagyobb tüntetésekről lehet hallani. Ez a Black Lives Matter. Ez a film pedig nagyon jó hatással van az elfogadásra. Hiszen pont erről szól, hogy két ember barátságánál nem számít a pénz, a származás, de legfőképp nem a bőrszín. Ilyen fontos központi téma mellett a film nagyon humoros, és jó érzést kelt az emberben, tipikusan azon filmek közé sorolnánk, amelyet akárhányszor újra tudnánk nézni.

hirdetes


A szív bajnokai


Sandra Bullock egyik legjobb filmje, amiért Oscar-díjat is kapott. Hihetetlen szereplőgárdával emellett. A film szintén az előzőhöz hasonlóan, nagyon aktuális. Itt is bemutatják, hogy mennyire nem számít az, hogy kinek milyen a bőrszíne. Megmutatja azt, hogy mi lehet egy ilyen rossz helyzetű emberből, ha segítséget kap. A filmben a Touhy család fogadja be és támogatja, amerikai futball karrierjében és a tanulmányaiban egyaránt. De amellett, hogy csak segítették volna a fiú, még a sok rosszindulatú megjegyzés ellenére is hamar a család tagjává válik.

hirdetes

Kapj el, ha tudsz

A film az egyik leghíresebb amerikai hamisító életét mutatja be, aki még nagykorúsága előtt több millió dollárt csalt ki bankoktól csekkek és köz- és okiratok hamisításával. Neki a kalandos életútját, azokat a kreatív ötleteit, amelyekkel megszökött az FBI karmai közül. Eközben az út alatt alakul ki szépen lassan egyfajta furcsa barátság a nyomozás vezetője és a szélhámos között. Tom Hanks és Leonardo Dicaprio szenzációsan alakítanak a filmben. És ha már csak ennek a két hatalmas színész nevét láthatjuk egy film borítóján, akkor már biztosan érdemes megnéznünk a filmet.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Bánáti bazsarózsa

Bánáti bazsarózsa:  nemzeti értékünk. A bánáti bazsarózsa vagy bánsági bazsarózsa... Tovább

Kései szegfű

Kései szegfű: nemzeti értékünknek számít, melyet szigorúan tilos leszedni vagy letaposni. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek